BiH
86

Predsjedništvo DF-a potvrdilo odluku o podršci kandidatima u više općinama

FENA
Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) danas je na sjednici potvrdilo odluku o stupanju u koaliciju, odnosno podršci neovisnim kandidatima ili kandidatima neke druge političke opcije u više općina, saopćeno je iz te stranke.

U Lukavcu je to Edin Delić, kandidat koalicije DF, SDP, SDU, u Kalesiji kandidata SDP-a Muhamed Osmanović, a u Kladnju Fuad Imamović, kandidat SBiH.

Od nezavisnih kandidata, DF će u Srebrenici podržati Ćamila Durakovića, u Tešnju Amira Galijaševića, u Bugojnu Asmira Karadžu te u Ilijašu Enesa Duraka.

U Orašju će podršku DF-a imati Joso Oršolić iz HDZ-a 1990 te u Livnu kandidat iz iste stranke.

Na predstojećim lokalnim izborima DF će izaći samostalno s 24 kandidata za načelnike opština/općina i gradonačelnika.

Na sjednici su članovi Predsjedništva stranke dobili konkretna zaduženja i obaveze u vezi s obilaskom svih stranačkih organizacija radi priprema, međusobnog informiranja i uspješnije koordinacije za lokalne izbore.

Predsjedništvo je konstatiralo i pozdravilo pojačan interes za učlanjivanje u Demokratsku frontu na području Republike Srpske. U narednom periodu će tome biti posvećena posebna pažnja.

Predsjedništvo DF-a pozdravlja odluku Ustavnog suda BiH kojom se osigurava pravo svakog naroda da nazove svoj jezik kako želi.