Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
chetnici......ishhhh
Slazem se sa komentarom \'Srbin\'-a...SDP na temelju glasova iz Sarajeva, Tuzle i Zenice na mjesto hrvatskog clana predsjednistva protivno vecinskoj izbornoj volji hrvatskog naroda postavi Komsica i kaze da je sve legalno sto i je ali nije u duhu visenacionalne drzave kao sto bi trebala biti BIH, a nadasve nije legitimno sa gledista hrvatskog naroda, a sada kada treba uspostaviti vlast u Federaciji potpuno obrnuta prica. Naime kako HDZ i HDZ 1990 djeluju neustavno ako uopce ne postoji zakon tj. ustavna obveza delegiranja zastupnika u dom naroda? SDP i kompanija zapravo djeluju neustavno formirajuci vlast a da ona nije potvrđena u domu naroda, nadalje izbor delegata uopce nije zavrsen. Nisam HDZ-ovac niti sam za 3. entitet, ali ovo pokazivanje misica od strane sarajevske politicke elite (zasto se stalno ovo predstavlja kao bosnajci vs. hrvati sto uopce nije tocno) i svojeglavo upiranje svoga bez ustavne osnove ima vece sanse dovesti do raspada FBiH i same BiH nego teznje iz Rs-a!!!
CRKNITE DUŠMANI. SDP ĆE VODITI OVAJ ENTITET SVIDILO SE TO MAFIJAŠKIM HDZ-ovima ILI NE. AMERIKA JE REKLA DA NEMA NIŠTA PROTIV DA HDZ-ovi BUDU OPOZICIJA. I BUDALI JE JASNO JEL OVO OK ILI NE.
Ustav i zakone treba poštivati i kad nisu najbolji. Ako ustav kaže da se nešto mora ispoštovati onda to treba ispoštovati, bez obzira što o tome misli neka stranka, u ovom slučaju SDP i Lagumdžija. Lagumdžija i SDP se pogazili Ustav i sad čak traže da to i drugi čine. Što je to nego pokušaj državnog udara? Na svu sreću dugi narodi u BiH imaju drugačiji izbor, a posebno im ide na ruku ovo što sad radi Lagumdžija. Nisu njemu Hrvati dali mandat da u njihovom imenu bilo što radi. Samo pratite kud država skreće. U nepovratnu disoluciju.
Ma pametni ste vi, misliš da bi ikada došlo do Washingtonskog sporazuma da ste tada imali takav stav. Mučko preglasavanje većine i izborni inženjering u ovakvoj višenacionalnoj državi ne može se dopustiti!
Federacija je jedna izborna jedinica i u njoj se broje glasovi gradjana . Etnicki glasovi, kako to tvrde hrvati iz HDZ, ne postoje. Postoje samo hrvatski predstavnici koji mogu biti birani iz svih parlamentarnih partija.
@S_I_P_A: na temelju tvog komentara cu pojasnit neke stvari...citava ideja kvazi građanske BiH koja ima uporista u nekim idejama koje proklamira SDP su apsurdne...ideja da su oni dobili najvise glasova i da imaju najvece povjerenje građana bi vrijedila u nekoj zemlji novog svijeta ili nacionalno homogenoj zemlji...to BiH naravno nije...ako se povodimo time da bi vlast trebali ciniti oni koji su dobili najvise glasova po nacionalnim blokovima...dakle analogno ovoj prethodnoj ideji...sigurno bi ukljucila i HDZ-ove u vlast...ali ne..cekajte..SDP je da umiri hrvatsku zivljad (koja je naravno lijeva stranka) koalirao sa proustaskim HSP-om i olicjem lopovluka LIJANIMA i eto to je njegova vizija da multi-kulti drzave i nacionalne zastupljenosti u vlasti-nadalje na ovom portalu se cesto sukobljava nesto građansko, pravedno, neiskvareno-nesto navodno svojestveno SDP-u, SDA, HSP-u i LIJANIMA protiv separacije, lopovluka, ustastva, nekulture i cega sve ne-svojstveno HDZ-ima i ostalima-I TO JE BH
Svaka čast ovima iz CIK-a BiH, nadam se da ste zadovoljni što rušite našu državu ponovo kao i 92, samo znajte da vam to neće uspjeti i dobro znajte da ćete odgovarati za ove opstrukcije jer vas mi građani BiH plaćamo i zato ćete snositi posljedice.vozdra
zahvaljujem platformašima na ovakvoj uspostavi vlasti jer će sada uslijediti duboka kriza a nakon toga korijenite ustavne promijene kojima će hrvati izboriti ono što traže a ne traže ništa više od onog što i drugi imaju, zamislite da se vlast na vrijeme uspostavila i da je sve u redu kada bi došle ustavne promijene NIKADA.
ma jel ko vidio skoro nekog hrvata ? ahahaha...nema vas ni na mapi ! Zlaja care !!!
@oujeaaa: infantilan si i povrsan naravno ti...evo dakle recite vi kojima je SDP pri srcu u cemu ja grijesim...osoba koja obavlja duznost HRVATSKOG clana predsjednistva bi po zdravoj logici trebala biti osoba koja je dobila vecinsku potporu hrvatskog naroda u bih...ne radi se tu o pravim i krivim hrvatima...cinjenica je da Komsic je hrvat i ja mu to ne sporim niti ga mrzim ali i cinjenica je da se biracko tijelo koje mu je dalo potporu u velikog vecini ne izjasnjava hrvatima...a to nije pravedno niti u duhu visenacionalne drzave kakva bi BIH trebala biti...je legalno ali nije legitimno sa hrvatskog gledista...i nije mi jasno zasto se u ovim komentarima stalno pojavljuje prepucavanje hrvati vs. bosnjaci...to nema veze sa svim ovim...da je SDP istinska europska ljevica FBIH bi se jako lako uredila i po mjeri građana i po mjeri naroda...ali kvazi građanska ljevica po kojoj se nije poželjno nacionalno izjasniti i imati ime i prezime to dakako ne moze uraditi...melting pot ne prolazi u BH
KOmentar je povezan sa imemom stranke koja ga je podnijela-> SDP-seljaci dizu pumpu. Prebacuju odgovornost na druge. Tako je to lako sa neinformiranim gradjanima, jer oni \'marsiraju\' i medijima pa obican covjek tesko dolazi do pravih informacija.
Ne mogu da vjerujem koliko je plitak i kratkovidan Lagumdžija, svojim postupcima samo vodi ovu državu u još veći raskol, ako misli da su mu ovo 80-e i da može po partijskoj naredbi činiti šta ga je volja uskoro će se uvjeriti da je debelo pogriješio. Nitko nikome ne smije nametati nikakva riješenja i svoju volju, ili kompromis i suradnja ili razlaz. Hrvat koji nije glasovao za hdz-ee
još malo pa če i bošnjaci bježat u republiku srpsku živjet iz p.ederacije
samo sto je zlobo ( a i krivousti poglavnik) slao \"vojsku\" izvan granica svoje zemlje ;)
Zakon predvidja rok, ali ne i sta ako se to ne desi. A zakon jasno kaze da NEMA vlast, dok se ne formira Dom naroda, a on nije formiran dok CIK ne da potvrde. U svakom slucaju, SDP koji je koristio kako su govorili nedorecenosti Ustava za Komsica sad mora da guta gorku pilulu nedorecenosti. Ali sve je to ne bitno, zanima me sta ce tek da bude. Evropa cuti, Merkelova se ne javlja, sto znaci da je sva stvar i ponasanje ovih nasih marioneta vec unaprijed dogovoreno. Ne vjerujem da su Hrvate tek tako ispalili i izradili, a da se Srbi tek tako sa tim sloze, dok Bosnje trijumfuju. Nesto se sprema, a ne znamo sta.
jedino riješenje je ukinuti ustav Federacije, proglasiti diktaturu i poslati vojsku i policiju da se obračuna sa separatistima. Tako je to u ne tako davnoj povijesti uradio socijalista Slobo Milošević.