Rat plakatima
0

Predizborno ruglo u Sarajevu

Piše: A. Panjeta
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
S približavanjem izbora intenzivira se rat predizbornih plakata sa kojih nam se smiješe kandidati za predstojeće izbore.

Nakon što je jedan dio kampanje bio relativno pristojan, te su se u tom periodu plakati lijepili na isključivo za to predviđenim mjestima, kandidati su posljednjih dana, a čini se da je sve danas počelo da se intenzivira, "pobjegli" sa predviđenih mjesta i zaposjeli zidove, bandere, automobilske vjetrobrane, i sva moguća i nemoguća mjesta koja se još mogu zamisliti.

Zidove najprije preplave plakati jednih kandidata, pa ih onda prelijepe drugi, pa im onda ekipe Ibre Spahića i drugih kandidata i kampanja preko očiju zalijepe ceduljice, a u međuvremenu ih neko iscrta ili pocijepa. Već je zabilježeno i nekoliko fizičkih sukoba između ekipa koje lijepe plakate. Zidovi koje gledate na fotografijama možda već sad imaju drugi izgled, sa nekim drugim licima, a do samih izbora će se sigurno zamijeniti i nekoliko puta.

Mnoge plakate sigurno ćemo gledati još mnogo vremena nakon izbora, a ukoliko komunalni redari i inspekcije budu revnosni i sve bilježili, od stranaka bi mogli naplatiti pozamašne svote od kazni za kršenje Zakona o komunalnoj čistoći. Ukoliko se, naravno, usude.