"Pranje novca"
2

Akcija "Bulevar": Predložen pritvor za biznismena Juru Miletića, njegovoj supruzi mjere zabrane

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor za jednu osobu koja je uhapšena u okviru akcije "Bulevar". Za još jednu osobu predložene su mjere zabrane, dok se ostali koji su uhapšeni u okviru iste akcije brane sa slobode.
Kako je potvrđeno za Klix.ba, prijedlog jednomjesečnog pritvora za vlasnika kompanije "AC Jure" Juru Miletića, Tužilaštvo KS je uputilo nadležnom sudu.

Za njegovu suprugu Marijanu Miletić predložene su mjere zabrane i to zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi moglo doći do ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetit ćemo da je riječ o velikoj akciji kodnog naziva "Bulevar" u kojoj je prije dva dana uhapšeno deset osoba. Akcija se provodila na području Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona, dok su pretresi vršeni i na području Sarajeva, tačnije u naselju Bulevar na Stupu.

U okviru akcije pretresi su vršeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Pranje novca". Do sada je blokirano oko 618.025,64 konvertibilnih maraka i 35.513,93 eura.

Policijski službenici SIPA-e su tokom rada po predmetu odnosno dokumentovanju počinjenih krivičnih djela identifikovali nekretnine koje su osumnjičena lica stekla izvršenjem krivičnih djela, a radi se o 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Sarajeva, u vezi kojih je Kantonalni sud u Sarajevu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja navedenim nekretninama koje će biti dodjeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost.