BiH
0

Praznični Bazar 2008.

Sarajevo-x.com
Sa predstavljanja Bazara 2008.
Sa predstavljanja Bazara 2008.
Internacionalni klub žena Sarajevo (IWCS) za nedjelju, 30. novembar najavljuje praznični Bazar 2008. koji će se održati od 12 sati do 17 sati u zgradi UNITIC-a u Sarajevu.

Bazar će ove godine okupiti oko 30 ambasada, mnoge komercijalne partnere kao i nekoliko nevladinih organizacija. Ovaj događaj je već postao tradicionalan, održava se jednom godišnje i promovira raznolikost nacionalnosti, kako domaćih tako i međunarodnih koje žive u Bosni I Hercegovini.

Ove godine Internacionalni klub žena Sarajevo i praznični Bazar 2008. su fokusirani na dobrotvorne akcije za djecu Sarajeva. Sav prikupljeni novac ide za izgradnju dječijeg igrališta "Šareni park" u sarajevskom naselju Hrasno. Park će biti prilagođen i za djecu sa specijalnim potrebama. Ove godine cilj je sakupiti 100.000 KM.

Praznični Bazar 2008. također planira organizirati tombolu sa izvrsnim nagradama kao što su avio-karte, iPod, kućno kino, kozmetika i drugo. Nagradu će dobiti i najbolji štand na Bazaru i štand koji je zaradio najviše novca, javljaju organizatori.