Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
šta čeka elektroprivreda puna bosna i hercegovina rijeka .pravite te hidrocentrale i rasteretite rudare. em ugalj zagađuje em uništava zdravlje em se ogromne pare daju za mašine.gdje su vjetroparkovi solarne elektrane.gadno je biti rudar
Rudar u jami zaradi otprilike prosjek federacije nekih 850 KM sto je premalo u odnosu na svakodnevni rizik kojim se izlaze, dok cistacica u elektroprivredi zaradi milju najmanje. Najveca nepravda je sto Federacija odredjuje cijenu uglja prema elektorprivredi BiH koja je ista godinama bez obzira na povecanje cijena repro-materijala nafte eksploziva itd , tako da ovi iz elektroprivrede kupe kajmak koji su rudari zaradili! Dok god ne bude jedinstven sistem (elpr i rudnici) koji zavise jedni od drugih tj kad gotov proizvod rudara bude proizvedeni kW struje a ne tona uglja, rudari ce hraniti ove nehljebare iz el.privrede!
i ja sam bio u soku kad sam saznao kolika su primanja ovim rudarima sa ukupno 8 razreda skole: - prosjecna placa BEZ toplog obroka 1200 KM - topli obrok 15 KM - regres 907 KM - ne odbija im zdravstveno - beneficije kod povreda i invalidnosti, godisnji odmori, bolovanja... a samo 30% ih radi u proizvodnji, ostali sjede u kancelarijama rudnika..... http://www.klix.ba/biznis/privreda/grabovica-rudar-je-danas-pozeljno-zanimanje/121220114 koga da zalim? njih? NIKAD!!!
Sve je to malo gdje rade oni...iskompleksirani ..
mani se te suplje socijale, svima treba biti jednako po zakonu sta sad trebam zalit nekog koji je cijelo djetinjstvo gladio muhu po trbuhu, a sad kopa i to za dobre pare
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Rudarstvo - Smrt
Pa zar nije istina ?