Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa normalno da nema za penzije kad vlada fbih hiljade penzionira u nekakve povlaštene penzije za koje bi trebala ona i da doznačuje sredstva, ali ne. Postojeća sredstva raspoređuju na sve više penzionera i normalno da je tu ili manjak ili moraju smanjivati ionako za većinu bijedne penzije. E pa glasajte, glasajte, samo za ove iste...
simo care ne bi bilo koristi jer je fond penzijski RS-a takodje opljackan samo sto vi toga jos niste ni svjesni.
Izgleda da je \"laktaski kriminalac\" poharao penzioni fond federacije, opljackao benzinsku pumpu u mostaru i jos svasta nesto. Samo da je ukinuti entitetsko glasanje bilo bi za penzije. Kako? Pa bosnje preglasaju Srbe i pare namijenjene penzionerima Srpske prebace bosnjama. Ne znam sto su ti Srbi protiv ukidanja entitetskog glasanja kada bi nam \"svima bilo bolje\".
Zaboli me za penzionere. Ja sam na budzetu. Mi se znamo izboriti za svoja prava, Bice frke smanje li nam regres. SDA4EVER
Ovo je dobro mjesto da se prokomentarise Mehmedic(babin sin) Cuj nije on raspravljao bio u zadnjem redu a zastitar ga vratima gurnuo kad je posao da ih zatvori. Stvarno mi ovo ne lici na kontradiktornu izjavu. I zasto su komentari na babinog sina zabranjeni.
Što ba na proteste, da ih može ovdje narod ismijavati (kao Prijatelje životinja), Joj dede divi mu džempera preživio svih 7 ofanziva šta će njemu penzija...
Šta je za zlatnim ljiljanima? Gdje to još ima da 15 godina posle rata, tamo neko borci branitelji primaju naknadu! To je funkcionisalo dok je bliski istok finansirao, a šta sad?
ćao čegevara, nisam te prepozno
IZADJITE NA DEMONSTRACIJE I PROTESTE PI.ZD.A LI VAM MAT.ERINA A NEMOJTE KAKATI PO PORTALIMA!! SVI SMO KRIVI ZA OVO STANJE PODJEDNAKO!! TO DOBRO ZAPAMTITE!! MRSH!!!!
Kako nece dugovati kad drzavne firme FBiH duguju PIO isplate 5 penzija, a tek privatnici. I sta rade te firme, uplate samo za ljude koji trebaju ici u penziju, a za ostale ko ih ebe. Sramota!
valjda 30 miliona nedostaje,a ne 130
Istina jeste da je vlada kantona sarajeva obezbjedila sredstva za isplate pemzija, ali došlo je do nesuglasica na putu za sarajevo. Dodikova vlada je presrela blindirani kamion i uzela januarske pemzije. Ovo je zaista za svaku osudu i nadamo se da ce međunarodna zajednica pravilno reagirati.. Navodi ministar Besim Mehmedić
KRIV SI TI ŠTO NISI IZAŠAO NA GLASANJE! SIKTER!
Penzioneri redovno glasaju, a o ishodu izbora odlučju oni koji \'\'nemaju za koga glasati\'\'. Muka im potrošiti onih 15 minuta koji su im potrebni da dodju do škole, glasačkog mjesta, da bi makar učinili svoje listiće nevažećim. SVI VI KOJI NISTE GLASALI, A NEMATE OPRAVDANJE, POPUIŠTE VIŠE JEDNOM! ZAUVIJEK!
iskreno, volio bih da ih nikako ne skupe i da ne isplate penzije. ovo jednom mora puknuti i kupovina socijalnog mira nece moci ici u nedogled. stoga, nadam se da tih para nece biti pa da ovi matorci malo izadju na ulice i da urade nesto.