OHR o slučaju 'Dobrovoljačka'
0
Potrebna pravosudna saradnja zemalja u regionu
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Budi mi pozdravljen, moj Incko, i vidi sta ti rade ti \"nezavisni sudovi\" u sjedinjenim bosanskim drzavama, da ne bi ispali gori od onih kojima sudite!!! A maksuz selam tom \"medjunarodnom sudiji\" koji navodno vodi slucaj 5 godina, kao i sudiji knjigovodji i klimoglavcu Barasaninu!!! Tako bi i moja baba pokojna mogla suditi!!! A bila bi pravednija!!!
I sad ste se sjetili, nakon 20 godina, da treba pravosudna saradnja medju drzavama...zasto niste fino na vrijeme krenuli sa tim a ne sad? I kako to da se ne hapse svi redom, nego i vrapci na grani znaju i vide, nije niko slijep, da postoji nekakva selekcija, ove smijemo, ove ne...pa, gdje to ima i ko moze vjerovati u ispravnost i dobre namjere tih sudova, ohr koji je glavni tamo itd, itd...mozda od tih potjernica nema nista, ali je jedna stvar postala jasna: Srbi su svojima sudili i izrucivali ih pa sad imaju puno pravo da traze to i od drugih. I pazi, molim te, pojavio se strasni problem, neki ne daju svoje ubice.Umjesto da ih oni sami hapse.A vi vise Srbima nemate sta vise prigovarati pa nemate kud, morate dozvoliti i to da se hapse i drugi.
Moj si ga ti, Incko, hajde ti meni, neukoj, objasni kakav si ti ohr kad u drzavi kojoj ste vi KROV boravi legalno neko ko je osudjen za ratni zlocin u susjednoj drzavi. Kad mi to objasnis, reci mi da li to u demokratskoj evropi ima igdje, odnosno, koji ste vi to tamo, pa jos malo pa ce vas vuci za brkove zlocinci, kriminalci, hohstapleri, lazljivci, i ko zna ko. Gdje vam je autoritet? Sto bi rekliu nekoj tv emisiji: \"Sta radite, bre?\"
Ne znam kako to u toj drzavi funkcionise, ali po izjavi onog Barasanina, ispada da se istraga povodom ovog slucaja vodi od 1995. A navodno je to neki medjuarodni sudija koji to radi. Pa se postavlja pitanje, sta radi taj tip toliko godina, zar je potrebno pet godina da se prikupe dokazi, izmedju ostalog, sve je tv snimila, valjda...tako da opet sve ide na adresu ohr i mz. Zna se da oni, po pravilu, oslobadjaju muslimane, cak i kad se nadju pred sudom, poput Orica, poput onih siptara...sudovi u sluzbi politike. Ovo je sve cirkus nevidjeni, politizuju se zivoti i smrti nevinih ljudi.I jos jedan dokaz da je Dodik i te kako u pravu kad kaze da pravosudje u BiH nikako nije nezavisno. A, eno, kazu Hrvati, kako su osudjene na 13 godina za ratni zlocin, svoje, pustili na slobodu iz- zdravstvenih razloga!!! Pa to je cirkus od drzave i pravosudja, i politicara, pa ako cemo pravo, i ohr ispada smijesan!!! Sta kazes na ovo, Incko?
Moj prijedlog (i zahtjev) je da se i bosanski narod nešto upita, t.j. da se oformi Zahtjev-Upis građana za pokretanje tužbe (i plaćanje oštete) protiv Srbije koja je organizovala i vodila rat (genocidni) protiv bosanskog naroda. Da se jednom njima kaže ko su i šta su uradili i da plate račun.