FUCZ
1

Potraga za Aldinom Mulićem nastavljena vizuelnim osmatranjem rijeka

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
I danas, šesnaesti dan, nastavljena je potraga za nestalim Aldinom Mulićem, ali smanjenim intenzitetom.

Vrši se vizuelno osmatranje rijeka, a sve u cilju pronalaska Mulićevog tijela, koji je 13. decembra upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, općina Novo Sarajevo.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjev za pomoć u osmatranju rijeka Bosne i Save Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske i Odjeljenju za javnu sigurnost, pododjelu za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz FUCZ-a.

RUCZ će angažovati dvije posade koje će vršiti osmatranje rijeke Bosne na potezu od Doboja do Šamca i rijeke Save na prostoru općine Šamac, dok će u ime Brčko distrikta BiH biti angažovana tri čamca s devet članova na vizuelnom osmatranju obala rijeke Save na potezu od Šamca do Brčkog.

Već ranije, Federalna uprava civilne zaštite obavijestila je Agenciju za vodno područje rijeke Save, koja je stupila u kontakt s preduzećima Vodopripreveda Posavina d.o.o Odžak, DEJOKOP d.o.o Bok Orašje i Den Alm Company d.o.o Lukavac, a u cilju vizuelnog osmatranja i njihovog doprinosa u potrazi za nestalom osobom.

Osim toga, obaviještena su i ribolovna udruženja, udruženja ekologa, da i oni daju svoj doprinos u vizuelnom posmatranju rijeka i ukoliko uoče neke tragove da odmah obavijeste Federalnu upravu civilne zaštite, Operativni centar FUCZ.