Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
'Odnos države prema institucijama nauke i kulture, a od značaja za BiH, nije nikako zadovoljavajući, izuzimajući iz ovoga ministra Damira Mašića, govori direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina. ' Ima nade, ima, pametnome dosta. Rekoh ja, dajte mladima u ruke da rade! Dinosaurusi, metuzalemi, gerijatrija, starci i starice, hajmo penzija! Vozi!
Mnistar Masic je jedan od najperspektivnijih mladih ministara,ovakvi projekti samo pokazuju koliko je predan svom radu. Moze nas samo radovati cinjenica da imamo jednog takvog mladog i sposobnog ministra.
Čitaš mi misli..samo omladini dati da se bave pitanjima svim mogućim, ovo ionako njima ostaje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kultura zauzima vazno mjesto u svakoj normalnoj drzavi. Lijepo je vidjeti da imamo ovako mlade i sposobne ljude koji ce se boriti za ove stvari ,ministar Masic je pravi covjek za ovo ministarstvo !!
ovo su veoma dobri potezi na ocuvanju kulture upravo uz podrsku mladih ljudi poput masica, svaka cast
Nasa drzava i treba ovako mlade i sposobne ljude kao sto je ministar Masic,svaka cast na ovom izvanrednom projektu,ipak ulaganje u kulturu i nauku ne moze biti promasaj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odlicno, samo treba nastaviti ovako!
Kultura i ova nasa drzava kao nebo i zemlja,mislim da tu trebamo promjene,velike promjene i ne sumnjam da ministar Masic moze da uradi dobar posao kao sto je to bilo i do sada.
Covjek nema mrlje u svom radu, cak je dvaput uzastopno dobio pozitivno revizorsko misljenje za svoj rad.
Masic je dosta ambiciozan covjek. Zna sta i kako treba raditi.
U drugim drzavama kultura je svakako jedan jako vazan segmenat u drzavi,ali kod nas to nije slucaj,kod nas je bitan samo lopovluk i kirminal..mislim da je vrijeme da se povodom toga nesto konacno desi i ne sumnjam da ministar Masic moze odigrati vrlo znacajnu ulogu..
ovo su veoma dobra sredstva koja ce sigurno pomoci ovim institucijama da malo stanu na noge
Potrebna su ulaganja u kulturu i nauku, narocito sada kada su srozane na zadnji nivo. Ovo je pozitivna vijest.
Svaka cast za Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. Izdvojena novcana sredstva ce mnogo da znace za navedene institucije.
Oni konkretno rade i rezultati su primjetni, nadam se da ce i ostala ministarstva jednako dobro raditi
Kulturu treba njegovati koliko je to moguce i mislim da je ovo fin napredak.
Kako može Federacija bez saglasnosti Srpske odlučivati šta je od značaja za BiH? Nadam se da će Dodik ovo stopirati.
Ministarstvo radi odlican posao, jos jedan projekat koji vodi racuna o kulturi u nasoj drzavi