Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i ti sereš asime ocam mog
Imaš i ti teme ocam
Asime slažem se stobom, stvarno si dobro napisao. Nedavno sam bio ispred jednog portira i bože sacuvaj, ko da je oslobodila Bosnu i ona ko važna žena. Ma fuj, gadi mi se. Samo nastavi tako Asime, baš pametno i realno pišeš.
zbog ovakvih kao ti nam i jeste ovako u drzavi! tebi je, vidis, bitno samo da si medju \"svojima\" (toliko o zajednickoj bih), dok meni ne smetaju drugi narodi. u titinoj drzavi nam je mozak ispiran bratsvom i jedinstvom i to je donekle drzalo masu pod kontrolom. sad je toj istoj masi moak ispran zlatnim kasikama i velikim srbijama i oni su opet sretni. a to sto se nekad vozao fico a danas vozis golfa... pazi, proslo je 30 godina, ni fico danas ne bi bio fico pod titom! neke stvari je u titovoj drzavi trebalo mijenjati, ali ideja je bila puno bolja od ovoga sto imamo danas. zamislite da postoji drzava gdje svi zive u miru i zajednistvu, svi rade i imaju sve sto im treba, besplatno zdravstveno, penzija kad dodje vrijeme, pasos koji prolazi grane bez viza... ko tu ne bi zelio zivjeti? sve sto je trebalo je prepraviti postojeci sistem i izbaciti ono sto ne valja, ali nekima je draze bilo poceti iz pocetka, a krvlju zaliti sto je bilo, da se slucajno ne ponovi...
u ustanovi u kojoj ja radim, portir se tako ponasa upravo zato sto mu je isti taj direktor, do kojeg je zbog \"umisljenog\" portira tako tesko doci, to rekao. on mora voditi evidenciju o svim ulazima ...zato ne vidim poentu clanka.
@dk: ako se ne varam tito je umro 1980, tako da taj \"zlatni period\" osamdesetih o kojima pises, ti si uzivao poslije tite, za vrijeme nekoga drugog. nebitno.
koliko stereotipa u jednom clanku. tipicno bosanski. eto teme za iduci clanak.
pozdrav iz gruda
Necovjece, pogledaj napolju je lijep dan, slusaj pticice, kupi sokic na slamku, sjedi malo i odmori.......sastanak ravnogoraca pocinje tek u 20:00.
A tebi sto neces da pustis komentar, sigurno ti je babo bio jedan od njih pa se pravis lud kao i ovi komentatori. Zna se ko je bio nepodoban, a ko podoban. I svugdje u svijetu je bilo tako. Hicini u misju rupu, sta su radili, bolje nisu ni zasluzili. Nek ide po zalbu u jasenovac.I nek mu privilegije sad da efendija ceric!!!
Jao, sto me nerviraju ovi sto sad pricaju kako su u Jugoslaviji samo Srbi imali funkcije a oni zivjeli na rubu bijede!!! Pa, ako laze koza, ne laze rog, pogledajte kako su vam samo kasabe izgradjene u titino vrijeme, ili mislite da su vam turci to tako ostavili!!! Sram vas bilo, mislite da ce neko progutati vase novokomponovane price kojim vam pune usi vasi nacionalisti!!! Kad ne znate, ne lazite, jednom imati obraza nije naodmet!!!
Mozda jeste \"prosjecni zatucai lik\" ali je ocigledno SRETAN i ZADOVOLJAN prosjecni zatucan lik! Ti si ona najgora sorta ljudskog roda koja ostale gleda na pocjenjivacki nacin a trubi o Titovskoj ravnopravnosti. Priblizi svoje narcisticko ogledalce jos malo i postani jos gori covjek. 99% komentara su:\"papci ovdje\", \"papci tamo\" \"papci vladaju\" i bla bla bla... Ako imaju takvu moc u drustvu ocito nisu papci vec mozda pametni papci svjesni sta zele i kako doci do cilja. Zato budi \"papak\", docepaj se vrha vlasti i na samom vrhu se predstavi kao anti papak i rasjeraj ostale papke da \"prava\" raja uziva....jednostavno!!
Mene najvise nerviraju portiri i obezbjedjenje u ambasadama-toliko se prave vazni kao da su konzuli u najmanju ruku!
Ma kad se jado dočepa to malo moći!
Građani su bili i jesu manji od makovog zrna i tačka. Bez obzira koja vlast, nema te kao običnog građanina. I onda i sada. Ali haj\' onda, bila \"diktatura\" kažu, a što sada u lijeoj nam \"demokratiji\" pa ovako? Nikada više papaka nije bilo u državnim organima....Pa tako i portiti, samo ne smiješ reći portir nego imaju oni sada modernija imena.