Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako nije predizborna patka, ovo je dobra stvar i moralno ispravna .
sad im vise nista ne treba,bolji uslovi su se trebali ranije rijesiti da nebi doslo do ovoga,sad je sve kasno.
@ #DUNJA# ti si uciteljica ili ?
Prema ovom planu u zenički Rudnik je već uloženo 23,4 miliona KM ULOZILI STE VI MOJ >
ULOZILI STE VI MOJ >
VLAST JE OBEĆALA DA ĆE ZBRINUTI PORODICE RUDARA! BRAVO, TAKO I TREBA. MEĐUTIM JA SE BOJIM DA NE BUDE KAO I SA ZAKONIMA U BiH. ZAKONI DONESENI ALI IH POŠTUJU ILI SE PRIMJENJUJU SAMO NA BOSANSKOHERCEGOVAČKU FUKARU (AKO SU RESTRIKTIVNI) AKO SU SUPROTNO ONDA NE VAŽE ZA SIROTINJU, TAKO DA SE JA BOJIM DA OVO OBEĆANJE NE BUDE PREDIZBORNI TRIK. IDEMO DAVIDIMO. NARAVNO OVA VLADINA ODLUKA NI SLUČAJNO NEĆE UTICARI NA NAREDNE IZBORE, JA NEĆU GLASATI ZA POSTOJEĆE. NIKADA VIŠE
sto ne mogu ovih politicara poput grabovice. cuj suplje: ovih 90% ulaganja nije bilo dovoljno da se spasu zivoti pa ce u narednim danima razmotrit novi plan za rudnike. kad bi sdp prestao sa pljackom mogli su za te pare iskopat novi rudnik. SIPA pod hitno da udje u EP kao sto je nedavno u Telecom i da malo prekontrolise gdje je bagra "ulagala" pare.
Ovo je obaveza i obaveza ce biti ispunjen, mora biti ispunjena od strane vlade.
I ostalih, a premijer je obecao i to treba ispuniti, a dosta je obecanja ispunio pa se nadam da ce i ovo
Naravno da će biti riješene porodice rudara, jer dječica ta su ostala bez očeva koji su im osiguravali egzistenciju. Ostalim rudarima omogućiti opremu koja će poboljšati njihovu sigurnost. raduje i činjenica da je premijer Nikšić došao i saslušao zeničke rudare.
Premijer je od rijeci, a
Vlada federacie i grabovica se uvijek iznalazili rjesenja za svaku situaciju, to radi mali broj ljudi u vlasti, nastavite na taj nacin raditi
Odluka je zaista pozitivna, drago mi je sto ce biti zbrinuti!
Sasvim je normalno da ce biti zbrinuti i da ce im se rudnik oduziti koliko toliko za smrt muza ili oca. Suprugi ce dati posao, opremiti kucu ako je potrebno, a djecu stipendirati dok se skoluju i zaposliti nakon skolovanja. Tako radi svaki rudnik i ova odluka nije iznenađenje, ali jeste pozitivna.
Uostalom to je ono sto bi svako normalan uradio
Drago mi je da imamo Vladu koja je uvijek uz gradjane. Tragicno je sve ovo bilo,ali ne smije se tragicnost nastaviti tako sto ce se pomoci porodicama poginulih. Svaka cast Vladi!
"FENA saznaje da radnici Rudnika mrkog uglja Zenica mogu biti sigurno da će nastaviti raditi svi uposlenika, računajući i uposlene u jami Raspotočje." Sta je pisac htio reci? :/
kao da su s gugl translejt prevodili. :roll: i naslov isto: "Porodice poginulih rudara će biti zbrinuti" ZBRINUTE. E. imate li vi skole ikakve?
Prevode sa srpskog na bosanski preko google-a :)