NS Radom za boljitak
0

FOTO / Položaj žena i mladih u Goraždu Plavoj revoluciji na prvom mjestu

Klix.ba
Jedanaestog dana kako Plava revolucija, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, obilazi općine u kojima Boljitkovi kandidati izlaze na predstojeće Lokalne izbore, Boljitkov autobus pristigao je u srednje Podrinje, administrativno-političko središte Bosansko-podrinjskog kantona, Goražde.

U Goraždu, gradu-heroju sa Drine, Plavu revoluciju su dočekali Boljitkovi kandidati tamošnje Općinsko vijeće, na čelu sa prvim među jednakima, nosiocem liste Midhatom Hodžićem koji se sa svojim Boljitkovcima s liste ukrcao na krov autobusa Plave revolucije i u vožnji pozdravljao stanovnike ovog grada.

"Sudeći prema reakcijama Goraždana, dolazak Boljitkovog autobusa bio je pun pogodak, obzirom na otpozdrave, osmjehivanja, te dignute palčeve na gore, kao prepoznatljiv znak odobravanja. Riješeni da, u skladu sa strateškim programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak - spasiti radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu, Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće Goražde imaju za cilj da u narednom mandatnom periodu osiguraju takav ekonomski i socijalni ambijent koji će mladima općine Goražde osigurati više radnih mjesta i perspektive za ostanak na području ovog grada i općine", navode u saopćenju iz ove stranke.

"Da bi stvorili preduslove za ugodniji život naših sugrađana, posebno mladih, zalagaćemo se ravnomjeran razvoj svih dijelova općine Goražde, što do sada nije bio slučaj. Dolaskom Plave revolucije, koja je nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika u našem gradu na Drini, učinit ćemo sve da, ukoliko dobijemo povjerenje birača, radimo na ravnopravnosti polova, odnosno na poboljšanju položaja žena, njihovom kvalitetnijem obrazovanju i dakako zapošljavanju. Tražit ćemo da naša lokalna zajednica bude zajednica svih građana, a ne da se zastupaju samo pojedinačni ciljevi, privilegovanih interesnih grupa. Također, mi kao Boljitkovi kandidati, zalažemo se za razvoj sela i ostanak mladih i u selima i urbanom dijelu općine Goražde, jer ćemo bez mladih ostati jedna osakaćena sredina, osuđena na nestanak. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane goraždanske općine da izađu na predstojeće izbore 7. oktobra, i daju povjerenje kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak. Slušaj srce, spasi Goražde", poručio je nosilac Boljitkove liste za OV Goražde Midhat Hodžić, nakon čega je Boljitkov autobus krenuo prema općini Ustikolina.