BiH
0

"Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa": Otvoreno pismo Raffi Gregorianu

FENA
Udruženje "Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa" uputilo je otvoreno pismu zamjeniku visokog predstavnika Raffi Gregorianu.

"Još jednom se međunarodni zvaničnici u Bosni i Hercegovini ponašaju nedolično i jednostrano. Najnoviji primjer je Raffi Gregorian, koji se čini nam se nesebično stavlja na stranu četnika i četničkih ideologa, a istovremeno osuđuje navodne "mudžahedine", a nije se sjetio pomenuti Ruse, Grke, Rumune, koji su dobrovoljno pomagali u genocidu u Srebrenici".

U otvorenom pismu zamjeniku Visokog predstavnika navodi se da se on svojim izjavama stavlja na stranu zločinaca.

"Ne postoji kompromisna pravda. Istina je jedna i na njoj se pravda zasniva. To trebaju znati svi. Mi ne želimo štiti bilo kojeg čovjeka koji je u ratu iza nas bilo kome nepravedno nanio zlo. Gregorian svojim izjavama štiti četnike i samim tim stavlja se na stranu počinilaca genocida. Vjerujemo da izjave Gregoriana imaju za cilj uspostavljanja ravnoteže u našoj zemlji, ali isto tako Gregorian treba znati da je namatenje pravde za nas neprihvatljivo" navodi se između ostalog u otvorenom pismu udruženja Majke enkalava Srebrenica i Žepa.