Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada kada Kantonalni sud u Zenici (najvjerovatnije 26.09.2011.godine) opravosnaži STEČAJ NAD\"KRIVAJOM\" vlast će se pravdati da su \"sve učinili za spas \"Krivaje\" i 1300 radnih mjesta\", ali nisu učinili ništa jer nisu ni pokušali da postignu sporazum sa 134 povjerioca koji traže stečaj!Za 3 miliona KM \"Krivaja\" odlazi u stečaj, a taj novac je vlast mogla dati.Džaba vam pričća o proizvodnji kada je STEČAJ tu i ostavit će 1300 radnika na ulici.
Radnicima \"Krivaje\" je dosta laži i prethodne vlasti sa ministrom Hećom i ove vlasti sa Trhuljom! Trhulj je radnicima \"Krivaje\" obećao pokretanje proizvodnje za 01.juli, pa za 01.august, pa 15.august, pa 1.septembar, pa 15.septembar i sve laž na laž.Trhulj još nije otklonio prijetnju stečaja nad \"Krivajom\" i najvjerovatnije 26.septembra Kantonalni sud u Zenici će opravosnažiti stečaj.
Cija je tamo vlast? Dodik? Covic i HDZ? Aaaa tamo su sposobni bosnjaci i njihovi multi..
Kompanija je prije deceniju, nakon što je srušena u ratu, imala desetine miliona KM izvoza i zapošljavala gotovo četiri hiljade radnika. Deceniju poslije, nakon privatizacije, u firmi je manje od 1.300 ljudi i ona mjesecima ne radi jer ima dugovanja koja prelaze 50-ak miliona KM. Ovih dva miliona je nista, kap u moru.
Svaka cast za ministra i saradnike, samo da se ova obecanja jos obistine i svi kriminalci kazne koji su se obogatili od ovog giganata ,i da radnici u BiH vise ne \"prezivljavaju\" od svog rada nego da zive.Kakva je to plata od 300km za mjesec dana rada ,to je sadaka. Sto privatnici ne postuju zakon o najnizoj plati?Gdje je vlast da to zaustavi!!!
Najvažnija vijest na portalu a komentara nigdje. Hajde neće li pokreuti ovaj bivši gigant majka mu stara. Ako ne odrade ovakve stvari na jedan pozitivan način vladajuća struktura nema šanse da opstane na vlasti.