BiH
5

Počinje zamjena stolarije u OŠ "Mak Dizdar"

FENA
U Općini Novi Grad Sarajevo danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na zamjeni dotrajale stolarije na objektu Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar" na Otoci.

Ugovor su potpisali Elvir Resić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj i direktor građevinske firme Džekos d.o.o. Džemal Hasković.

"Riječ je o projektu koji Općina Novi Grad Sarajevo realizira u saradnji sa Federalnim ministarstvo prostornog uređenja. Njegovom implementacijom djeca će dobiti daleko bolje uslove za rad, topliju i ljepšu školu. U narednom periodu Općina će nastaviti raditi slične projekte i u ostalim školama u kojima je to neophodno", rekao je Resić.

Objekt je izgrađen davne 1974. godine, a tokom ratnih dešavanja stolarija je uništena, tako da se nastava odvija u otežanima uslovima.

"Više od 50 posto stolarije je zakovano i prozori se ne mogu otvarati. Posebno smo se bojali za sigurnost učenika i nastavnog osoblja tokom loših vremenskih prilika, pogotovo kada je bilo vjetra, da ne bih neki od prozora pao i povrijedio ih", kazao je direktor škole Munib Kukavica.

Vrijednost projekta iznosi oko 100.000 KM, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.