Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klixovci kojim jezikom pisete bosanskim ili srpskim?Nemam nista protiv da pisete i srpskim al onda se pridrzavajte pravila pisanja tog jezika na citavom terenu, u bosanskom jeziku je pravilno ''općina ''' profesionalci...i novinari..
Jest, "općina" se pojavila u upotrebi u Sarajevu '93. Do tad je vazda bila "opština". Valjda se Sarajevo naglo približilo Hrvatskoj kad je počeo sukob ABiH - HVO. Zato imamo ove nove generacije koje misle da je "općina" riječ na bosanskom jeziku. I ja se čudim vala, čuj u Mostaru "opština" :)
Po pravilima bosanskog jezika, uzmi pravopis bosanskog jezika i procitaj sta je pravilno.Ja ne pricam o politici i o ovome ili onome, postoji nesto sto se zove pravopis jednog jezika koji se upotrebljava u skolovanju, ako vam se ne svidja tebi a i klixovcima taj pravilnik trazite da se mjenja.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)