Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na zadnjem popisu građana i naroda 1991. godine, najbrojniji narodi su bili Muslimani, Srbi i Hrvati. Na popisu 2013. najteže će biti Muslimanima, kako da se izjasne jer bi mogli postati najmalobrojniji narod u BiH.
Tko se od Bosnjaka izjasni kao Bosanac bice odreden pod ostali. Politicki uticaj Bosnjaka ce biti manji, ako se neki takozvani muslimani izjasne kao bosanci ili muslimani. Zato se svaki patriot RBIH treba izjasniti kao Bosnjak, jezik = Bosanski i vjera = islam, bogumil, ortodox itd...Naravno da ovo ne bi bio problem da je RBIH oslobodenja ali posto je jos uvijek pod okupacijom i nametnut ustav dejtonski ovo je najbolje sto se trenutno moze odraditi. Zato Bosnjaci patrioti RBIH izjasnjavajte se kao sto je preporuceno.
Još samo nama treba objašnjavati ko smo i šta smo...
dobri bosnjanin,bosnjanin,osmanlija,turcin,musliman,bosanac,hercegovac,srbin musliman,hrvat musliman ili srbin ili hrvat.....odaberi sebi:))))...ima za svakog ponesto...a pod ostalo budi covjek
Slažem se, sa jednom izmjenom: Prvo budi covjek, a onda sve ostalo...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bošnanin, spiritualan, bosanski Bosnjanin jer su nam se tako preci zvali a ne kako nas je tursko smece od okupatora nazvalo, spiritualan - vjerujem u Boga ali moja religija islam nije i nikad neće biti - ipak ja živim u 21 stoljeću, bosanski naravno!
E moj Mitre... Jebem ja stoljeće u kojem ti živiš...
Najveći problem što je izjednačeno ETNIČKO/NACIONALNO izjašnjavanje. ETNIČKI=Bošnjak/NACIONALNO=Bosanac..ovako izjašnjavanje neće dozvoliti, pa ću se opredjeliti pod ostalo, kao BOSANAC, jer od veće je važnosti da se izjasnim nacinalno...Ako bih se izjasnio kao BOŠNJAK, to bi bilo samo ETNIČKO izjašnjavanje,jer Bošnjak nije i NACIONALNA pripadnost.
ja odoh u ostale....Bosanac... valjda će ovo prebrojavanje pokazati da nas "ostalih" ima barem više nego hrvata (u najmanju ruku)... što znači da i mi ostali "želimo" da budemo konstitutivni narod...a ne da sa nama upravljaju glupi srbin, hrvat i bošnjak koji se nikada neće a i ne mogu dogovoriti Ovo je moj naćin da se borim protiv Ustava po kojem ne želim da živim a to je dejtonski kenjatorski ustav koji odgovora samo kriminalcima i posranim nacionalistima Zato u ostale, pa mijenjati ustav !
Znaš Bošnjače, nije davno bilo, Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta, Kad u našoj Bosni ponositoj, I junačkoj zemlji Hercegovoj, Od Trebinja do Brodskijeh vrata, Nije bilo Srba ni Hrvata. A danas se kroz svoje hire, Oba stranca ko u svome šire. [...] Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago, Naše ime ponosno i drago. 2. VII, 1891 godine Safvet-beg Bašagić
evo kako se beg basagic 1890.izjasnjava kao srbin; http://img406.imageshack.us/img406/4307/ibbosanskavila1890301.jpg http://img703.imageshack.us/img703/8484/ibbosanskavila1890302.jpg
Da, baš kao što se i Vuk Karadžić izjašnjavao Bošnjakom.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bošnjak-Islam-Bosanski
Hercegovac - pomalo Islam - pomalo Bosanski
Ma dobro može i tako shiljak hahahahahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)