Volonteri počistili smeće
75

Počelo saniranje platoa Glavne autobuske stanice u Tuzli, rupe konačno odlaze u prošlost

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Plato Glavne autbuske stanice u Tuzli godinama je bio u zapuštenom stanju, a konačno je došlo vrijeme i za njegovu sanaciju. Rupe odlaze u prošlost, a volonteri su udruženim snagama počistili i smeće.

Plato Glavne autobuske stanice u Tuzli deceniju se nalazio u zapuštenom stanju, a ogromne rupe na asfaltu veliki problem su stvarale vozačima automobila, ali i taksi prijevoznicima, čiji se štandovi nalaze na tom lokalitetu.

Međutim, sada su se konačno stvorili uslovi za sanaciju, a radovi na terenu počeli su jutros. Trenutno se vrši rekonstrukcija asfaltne površine platoa, a svoju podršku radnicima pružili su i volonteri nevladinih organizacija.

Naime, oni su udruženim snagama, skupa sa taksi prijevoznicima počistili smeće koje se nalazilo na platou, a nadležnima su uputili i apel vezano za postavljanje kanti za otpatke koje su neopodne na ovom lokalitetu. Ukazali su i na važnost popravljanja lampi ulične rasvjete, koje nisu u funkciji.

Inače, rekonstrukcija Glavne autobuske stanice u Tuzli završena 2017. godine, čime su uslovi za opsluživanje putnika postali znatno bolji.

Kao trn u oku ostao je glavni pato, koji sada konačno doživljava svoje uređenje, što je naišlo na pozitivne kometare građana koji se nerijetko nalaze na ovom lokalitetu.