Bogata ponuda za sve
85

Počele pripreme za ljetnu sezonu u Jajcu s koncertima i adrenalinom

E. M.
Foto: Visit Jajce
Foto: Visit Jajce
Pripreme za ljetnu turističku sezonu u punom su zamahu u Srednjobosanskom kantonu, a najviše pažnje građani BiH i ove godine će posvetiti Jajcu koji donosi brojne sadržaje.

Direktor Agencija za kulturno-povjesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Anto Brtan je kazao da su pripreme za ovogodišnje ljeto u Jajcu počelo ranije zbog lijepog vremena.

"Započeli smo s radovima kod vodopada, zgradi Etno muzeja i katakombi, a uskoro ćemo i na tvrđavi. To su investicije od naše prošlogodišnje dobiti. Također smo počeli i s uređenjem Malog plivskog jezera, ali su nam za to potrebna velika sredstva pa tražimo partnere. Općina Jajce izdvojila je za to 200.000 KM. Gotov nam i i glavni projekt visećeg mosta preko Vrbasa, u blizini vodopada, pa ćemo uskoro započeti i te radove. To je što se tiče aktualnih aktivnosti kod nas u Jajcu", kazao je Brtan.

Dodao je da bi kulturno-zabavni program trebao bi biti na razini prošle godine.

Za Kraljevski festival zabave, 22. i 23. juna nastupit će Crvena jabuka i klapa Intrade, a na tvrđavi će 20. jula biti koncert Peđe Jovanovića.

Drugi po redu Jajce Lake Fest održat će se na Malom plivskom jezeru, od 25. do 28. jula, a potom će biti održan i Art festival Desant na Jajce i to od 1. do 4. augusta.

"Zvijezda festivala biti će Momčilo Bajagić Bajaga, a ostali izvođači su iznenađenje. I poslije svih ovih zabavnih programa, sredinom rujna imat ćemo projekciju najboljih filmova ovogodišnjeg SFF", kaže Brtan.

Naravno, u Jajcu će biti još događanja koje će organizirati Dom kulture, poput Pozorišnih igara, a 13. i 14. jula bit će održani tradicionalni Dane srednjovjekovlja, dok će 10. augusta biti održani Međunarodni skokovi s vodopada.