Komentari (194)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jarane moj, ja živim sam već dvije godine, napušten od strane roditelja koji su se razveli veoma davno a kasnije mene napustili. Otac se oženio i otišao se brinuti o tuđem dijetu mlađem od mene godinu dana i debljem tri puta. Imam 19 godina i živim sam, plaćam struju, vodu, nekad internet, hranu, kupujem sebi odjeću, obuću a kad bi ti sad želio ispričat odakle mi pare za sve to u zadnje dvije godine, poseri mi se u usta ako bi znao i ja sam... Taj papir koji dobijem bi najradije zabio popisivaču u žvalje da ga proguta ali nije mi on kriv ništa pa zato neću i taj čovjek sebi traži hljeba kao i ja i na koji način stigne... Takva nam je država i odavde treba da se bježi... Pobjegao bih i ja ali nemam NIKOGA BUKVALNO, ni ovdje u Bosni a kamoli u inostranstvu, nego živi i jedi dok imaš šta i onda se prepusti prirodi i istruhni kao i ja što ću vjerovatno... Jbg... :(
Neka ti dragi Bog pomogne i uputi te. Svaka čast na radnom i borbenom duhu!
jel znaš engleski ?
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Izjasnit ću se kao skitnica i alkoholičar sa adresom po svim kantonima..
...kultna jagoda :)))
za netačan naziv birtije ...kazne su od 100-10 000KM
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Narode,Bošnjaci,čitav ovaj popis je najobičnija sprdačina!
@ Mahibu ulazi XXL u pravu si i možeš komotno sve. Ovo je Balkan i nema ništa ni civilizovano ni normalno. "Dobre namjere i poštenje" prema BiH znamo i to se ne mijenja. Popisima se uvijek manipulisalo i u svim bivšim Yugama. U tome su svi postali experti, a izvođaći radova nikad jeftiniji. Evo na obrascu P-1 popisivać nema pravo da provjeri ni IME, ni Matični broj u LK-i ili CIPS prijavi boravka, ali ima pravo i OBAVEZU da čak metrom mjeri KUPATILO, da upiše svakog koga zatekne u stanu makar se mirno lažno predstavio, ali i da upiše svakog koga mu izdiktira punoljetna osoba, No, ako neko bilo šta odbije ide kazna, a stan i kuča se piše prazan:) Na P-2 (27) nema čak pravo da provjeri vlasnički list za površinu zemljišta niti odvoji zemljište u vlasništvu i u zakupu. Čak ne smije da pročita ni nepismenoj baki, modalitete ponuđenih odgovora napisanih u popisnici.P-1 (24,25,26.) Da o ostalom i ne govorimo. I ko na osnovu takvih podataka može nešto da PLANIRA:)
PEOPLE WHO DON'T LIVE IN BOSNIE SHOULD NOT GIVE THEIR SIGNATUR!!!!
Dragi građani (NORMALNI) ne slušajte NACIONALISTIČKE ofarabane stranke niti hodže/popove...manite se priča "neće biti Bosne ako ne bude Bošnjaka"...biće BiH samo onda kad bude NORMALNIH GRAĐANA odnosno,ako bude Bosanaca...pogledajte,Srbi već od 95' drže pola BiH i to je odavno ZABETONIRANO,bez obzira koliko mi mislili da nije...ni to nije dovoljno,već ostala dva KONSTUTIVNA naroda,Bošnjaci i Hrvati dijele onih 50% između sebe...u stvari,tih drugih 50% BiH koji se zove Federacija je odavno PODJELJENA samo je još dokumentom treba ovjeriti...pitam se,ko će BiH očuvati!? Da li će to biti bošnjački političari koji su se DAVNO odrekli RS-a,a danas dijele i Federaciju sa Hrvatima...Srbe neću ni spominjati,jer oni ni u snu ne žele BiH,a ni Hrvati...jedan se narod odrekao preko dvije trećine BiH,a druga dva je ne žele...jedino ostaje prilika Bosancima,koji vole svaki pedalje BiH ma ko god živio na tom dijelu...nama ne smetaju ni Srbi,ni Hrvati ni Bošnjaci,zato ne razumijem,što se boje Bosanaca
Na moje pitanje niste odgovorili: koliko sacme ima pri temperaturi iste , na 40 stepeni celzijusa.....
Hhahahaha tebi,izgleda,vječna adresa:birtija XD
Ne kontam ovo bez legitimisanja... Ko će na kraju odgovarat ako podaci ne budu tačni, ako je sve po principu rekla-kazala. Ko će uopšte dokazat da je neko od ukućana dao te podatke. Valjda će se ić na dobru memoriju popisivača koji će onda da na sudu svjedoči, ako uopšte nađe osobu sa kojom je navodno razgovarao. Kakve samo budalaštine se ovdje dešavaju i rade i to za pare.
Dosadni ste vise sa ovim popisom.
Jesam li dužan/a popisivaču pokazati bilo koji lični dokument? Ako jesam, koji? Ne. Podaci se prikupljaju na tradicionalan način, metodom intervjua .Po meni totalna glupost da se osobe ne moraju identifikovati ,na taj način otvoreno je za malverzacije - popisivač može sjediti u svom stanu i popunjavati obrazce A još gluplje je da mogu nekoga kazniti a da i nemaju pojma koga jer nema pravo tražiti ličnu k.
Glavna pitanja: od cega ti je izgradjena kuca, krov, kolika povrsina kuhinje, cenife i sl. Popis ce na kraju ispasti prava sprdacina.
@ČičineBrčine Ovo ti je pun pogodak XD
Sve mi je ovo ok, al jucer bili Bosanci sad se prebacili da su Bosnjaci :) i ste ce li biti kad dodje popisivac :D
Iskreno i meni puno logicnije i zvucnije bosanci nego bosnjaci i iskreno da ti kazem, nervira me positovjecivanje religije sa nacionalnoscu! Sta ako hocu da se izjasnim kao Bosnjak a vjeroispovjest mi pravoslavna?
@ex oriente lux Moze, al da smo mi zdrava sredina i gdje se nacija i religija nebi mjesale i poistovjecivale. Pa da li znas koliko su ovodanasnji bosnjaci se bunili i pametovali zato sto se "ne mogu" izhasniti kao muslimani, a da ti ne govorim dalje... Ne mogu samo da svatim kako jedan "bosanski hrvat" moze da se izhasni kao hrvat zato sto je katolik?! Znaci da su katolici u svijetu "hrvati"? Jednako imam misljenje o Srbima - E tako razmislja narod u Bosni! To ja zovem nacionalizam i medijska sputavanost gdje covjek nema svoje 100% misljenje. Na Zalost!
Hocemo etnicko ciscenje odma poslije popisa.. ko nije Klingonac napolje !!
Kome 'ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju, zato odoh popiti Bosansku kahvu sa Bosanskim rahat-lokumom.
U Bosni ni lokum nije rahat
@sjoj U Bosni ni lokum nije rahat, ...ako nisi Bosanac !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ima li igdje drzave u ovom popisu.ili su samo nacije kao i uvijek.
Dajte ljudi, shvatite popis ozbiljno. Ovo je izuzetno bitna stvar koja se nama treba desiti. Niste ni svjesni koliko su svi ovi podaci bitni. Nisu samo bitni podaci sa ova tri pitanja nego cjelokupna poljoprivreda i ostali podaci su od krucijalnog znacaja. Zasto zelite opstruirati ovaj popis a izbore ne zelite. Pametnije je bi nam svima bilo a izborne listice ponistimo a da ovaj popis pametno odradimo!!! Zasto uvijek opstruiramo ono sto nam moze donijeti bilo kakav napredat, od Aprilskog paketa pa do danas. A na Izborima jedva cekamo da zaokruzimo partiju koja nam je ispekla janje ili asfaltirala put. Osvijestite se vise !!!!