Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Alija Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. To se, nažalost, dogodilo 1995. godine kada je naše žrtve netko naplatio, ali, i nakon toga je bilo dosta naplaćivanja tragedije srebreničkih Bošnjaka. Alija Izetbegović je amenovao da se dozvoli genocid, a Srbi su nasjeli na nešto što je ranije spremano..... - Hakija Meholjic Ovih dana navršava se osam godina od srebreničke tragedije, koju ste ti i tvoji trabanti izdali i prodali. Djeci Srebrenice ćeš morati odgovoriti zašto si odbio moj prijedlog o formiranju 8. istočnobosanskog korpusa, zašto si nakon mog udaljavanja iz ARBiH polovinu vojnika u 28. diviziji proglasio viškom, zašto si za dvije godine dostavio manje oružja, nego što sam ja za dva mjeseca u vrijem ofanzive na Srebrenicu 1993. godine ......- general Sefer Halilovic (u pismu Aliji)
N azi A ssholes T rained & O rganized
ko bi reko da su srbi tako divlji da pobiju cijeli grad? to nigdje nikad nije se desilo prije pa niko nije ni pokusao predviditi iz postovanja prema srbima, ali nema vise postovanja prema srbima
Ma dovoljno je reci, srbi. To je bolesna nacija, par izuzeta ali vrlo zanemarljiv broj
tako i treba mrs u holandiju odakle si vec ! kad si trebao spasiti ljude nisi sada se pusi.... crkni
\'93 došao smišljeno da razoruža ARBiH, a kasnije zna se šta je bilo kada su Srbi znali da nema oružja u Srebrenici. Nek\' bude srećan što je živ napustio grad.
Jedini čovjek koji je uradio nešto konkretno za Srebrenicu i one ga ovako napadaju. Pa nije ni čudo što ih više niko ne shvata ozbiljno.
Samo odlucno majke, pozdravljam potez. Samo da jos docekamo da majke Srebrenice zatraze odgovornost tadasnjeg vojnopolitickog rukovodstva za propuste, mora im se kad tad odgovoriti zbog cega Alijanije odobrio stvaranje 8 istocnobosanskog korpusa Armije BiH, zbog cega je pola vojnika 35 divizije Srebrenicke raspustio i zbog cega im je prije pada izvucen komandni kadar iz grada a narod prepusten sam sebi. Jednostavno niko se nemoze pomiriti sa cinjenicom da grad koji je tezu ofanzivu odbio 1993-ce padne 1995-te kada je postojalo 7 Korpusa Armije.
ma šta će papanke, nije im on kriv, nek idu ispred sda i un protestovati a ne napadati jedinog čovjeka koji im je pomogao
dosao se izvinuti???? svaka cast majkama
Sto sam ja sit ovih pokajnika \"izvinjavamo se sto smo pogrijesili napadom na Irak\" , \"izvinjavamo se sto nismo nista ucinili za Srebrenicu\" bla bla bla bla. Koji\'š koorac i sad tamo. Zacahuri se kuci, pecaj i zdravo qretenu.
Neka su ga istjerale svaka im cast na odlucnosti ..... ne trebaju niti jednom politicaru dati da dolazi u Memorijalni centar jer svi su odgovorni neki direktno neki indirektno neki sto su spavali .....
BRAVO majke!