Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam za izmjenu izbornog zakona: Svaki narod može da bira predstavnika iz druga dva, ali ne iz svog naroda. Možda bismo se tad konačno riješili nacionalista i na vlast doveli normalne političare.
ja sam za to da gradjani BiH (svi) biraju jednog predsjednika.....uvijek ce neko biti nezadovoljan ali to je svagdje u svijetu isto, sjeti se americkih izbora koliko je bilo demonstracija kada je Trump izabran......pa ? ..... troclana azdaja je samo cirkus i unaprijed osudjena na propast jer se nikada ni oko cege nece moci dogovoriti
@RusilacSnova i sta bi u tome bilo lose.....sve je bolje od naseg cirkusa
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Hej Petriču, puno si para zaradio sjedeći u OHR-u BiH, kao i svi drugi visoki" predstavnici, pitanje glasi: šta ste svi uradili za dobrobit ove jadne zemlje? Bolje ti je, ne komentiraj!
posteno bi bilo da svi biraju sve i ko ima namanje razlike u glasovima da bude predsjednik .glupo je da clan predsjednistva zastupa samo jedan narod mora da zastupa drzavu
Sto bi rekli....zapad za Komsica a nacisti za Covica
ma dudlamo ga mi svi ba. vidi ove hrvate nece ba da drzavu BiH hoce nesto svoje nacionalno, daj da oni biraju, bosnje se nesto bore hoce naku gradjansku BiH koju niko drugi nece, srbi svoje gone, bjezi ba...mogul' bosnje birat' ista u HR? Ne mogu, sto? Zato sto zemlja ima normalan ustav, a ne ko mi ovde nesto sve na tri, u PM.
Tesko cemo do Brisela, gorivo nam skoro 2.50 KM.
Nisam ljubitelj komsica ( mislim da je vec dao svoj maximum i vrijeme mu je za penziju) ali covic je najgora opcija , jer je sluga srba a posebno Vucica koji mrzi sve hrvatsko , pa me cudi koliko su se digli ovi iz hercegovine da podrze slugu od cetnika Vucica koji mrzi hrvate , zaista je ova bih ludilo , podrzavati slugu najveceg mrzitelja hrvata samo pogledaj vuciceve tabloide hrvate uvijek samo vrijedzaju a covica velicaju ludnica
Sve nešto kontam zasto HDZ tako brutalno napada Komšića, i dodjoh do jedne kompot teorije: Ne vjerujem da Evropa i CIA stoji iza toga, kao što je to bio slučaj u devedesetim, sad im to ne odgovara. Jugoslavija se raspala, a to im je bio cilj. Čini mi se da je Rusija iza toga, imajući u vidu da Rusija Hrvatsku poslije Agrokor afere, ima u šaci. Vjerovatno je Rusima nešto obećano u Hercegovini, a sad se tu Komsić upleo.
Rusi su se odmah oglasili oko izbora da su fer i korektni, izgleda da njima gode rezultati.
Cijeli svijet zna da su škutori i njihovi sljedbenici iz hrvatske fašisti.
eto Čoviću čuo si malo dijete bi znalo više od tebe.jel vam to leži u genima da se kitite tuđim perjem i živite na račun drugog.Ti si samo jedna velika nula.
Ja sam da se bira barem po 10 predstavnika iz reda svih naroda, jarane onda kad odu u Brisel ...
Izrodi su najgora vrsta ljudi. To su dokazivale Poturice za vrijeme Turaka, ali i Mađaroni, Talijanaši. Pa kako oni tako i ponjemčeni kao što je ovaj Petrić, čiji su daljnji preci bili Hrvati, što je i sam potvrdio.
Idi malo u Zagreb, pa im ispričaj tu priču. Ne samo ti neko kompletna EU i Brisel...
nema nikakvih predstavnika naroda u predsjedništvu, nije bilo i nikad neće ni biti ili ga neće ni biti. u presjedništvu sjede izabrani predstavnici bosne i hercegovine a ne naroda. ko drukčije kaže taj laže, al uzalud.
Ovakvim izbornim zakonom kojim se krši narodna volja jednog naroda te mu se nameću politički predstavnici u vlasti podsjeća na projekt stvaranja “Velike Srbije” (Slobodan Milošević krajem 80ih). Cilj je stvoriti unitarističku državu sa sjedištem u Sarajevu (=Beograd) gdje bi vrijedio princip “jedan čovjek jedan glas”. To je čisti primjer građanske države gdje oni koji imaju većinu imaju i apsolutnu političku prevlast.
(Taj građanski princip jedan čovjek jedan glas vrijedi u jednonacionalnim državama, ali BiH to nije). Na taj način bi se Srbima i Hrvatima ukinuli statusi konstitutivnih-političkih naroda, a BiH bi se pretvorila u nacionalnu državu isključivo Bošnjaka. To su mokri bošnjački snovi u višenacionalnoj tvorevini BiH koji nikada ne smiju zaživjeti
koje su to jednonacionalne drzave?glupane vise nema ni jednorasnih a ni nednovjerskih drzava a kamo li jednonacionalnih!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Gavrilo, ja ti halalim...