"Štedite, nemojte jest'!''
127

VIDEO / Pet narodskih odgovora ministru Bahilju

Piše: N. J.
Bahilj: "Štedite, nemojte jest'"
Bahilj: "Štedite, nemojte jest'"
Na pitanje novinara kako će narod preživjeti novo poskupljenje plina, federalni ministar trgovine Milorad Bahilj je kazao: "Štedite, nemojte jest'!". Ova izjava je pokazala koliko vlastodršci lebde u oblacima i nemaju nikakvog obzira prema narodu u čije su džepove navikli zavlačiti ruke.

Donosimo vam pet odgovora koje su ministru Bahilju uputili naši čitatelji, odnosno članovi na našem forumu, gdje je otvorena tema "To ministre".

  1. Sve je maksimalno banalizovano - tako da je i ministar sam od sebe ljudska banalizacija i najmudriji odgovor koji on i može ponuditi je da jedemo manje. Toliko o ministrima, direktorima, "odgovornim ljudima" koji vodaju ovu državu gdje im se ćefne - a možda je zapravo dotični ministar tvorac one čuvene postzemljotresne krilatice "ne posti se dovoljno" - sve se može banalizirati do krajnosti, i cijena hljeba, skuplja struja, Curiosity na Marsu, cunami, zemljotres, sve dok nam ljudska fukara kroji sudbinu.

  2. Hvala Milorade, štedimo, zahvaljujući takvim kao ti, već dobrih 20 godina. Ali, bogme se držite, kad ovdje pukne bit će gore nego u Siriji, ima da lete političari sa zgrade Parlamenta, ako budemo imali snage da vas prebacimo preko ograde.

  3. Boj se dana Bahilju kada ćeš ti biti taj kome će se kazati "nemoj jesti". Nadam se da će biti veoma brzo.

  4. Dobro nam je i rekao kada smo zahvalni za 2 KM za kladionicu i kafu. Dobro nam je rekao kada glasamo za iste ljude 20 godina. Dobro nam je rekao kada ne pravimo skupove na ulicama kao sto rade Arapi. Nego sjedimo kao miševi po kućama i forumima. SVI NA ULICE!

  1. Ljudi, nije uopšte bitno iz koje je stranke. Bitan je nivo bahatosti i bezobrazluka koji je pokazao, i to javno, pred kamerama. Dok god se budemo prepucavali ko je šta i koje stranke član, imat ćemo ovakve primjerke na vlasti.