Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
420 maraka imaš penziju i tebi će skinuti mozda 20 maraka a onom što ima 1800 skinut će 200, 300 i to je potpuno realno da se i ovim ljudima koji su bili u ratu da neki dinar, a ne da vi hadzijate sa 1800 km idete u ribolov i spavate ko janjad. dok isti borac ( ako ne i bolji od vas u većini slučajeva) legne u krevet bez večere, i gleda kako će kopati za cenera.. KAKO VAS NIJE STID BOGA, PA IMAMO I MI DUŠU KO I VI, NE BUDITE TOLKA STOKA, NISTE NIŠTA VIŠE ZASLUZILI OD NAS AKO STE OSTALI U VOJSCI POSLIJE RATA. TO JE BILA PRIVILEGIJA, NIJE MOGO SVAKO OSTAT. TAD STE DOBILI PRIVILEGIJE PA STE DOBILI PO CENERA DA ODETE IZ VOJSKE, I NA KRAJU PENZIJE OD PO PAR HILJADA A NAMA NI MARKA HHAAALLLLOOOOOO JEL VAS STID
Svakom pravom borcu treba omoguciti ista prava, a ovi lezimudonje sa ovolikim penzijama trba im skesati na 200 KM i lopate u ruke
Strahovita se nepravda čini prema našim borcima.Sa 21 g.sam otišao u rat,Truhnuo u pozadini 2.g guleći krumpir i kuhajuću kafe guzonjama oficirima,poslije rata dobio neki bezveze poso u opštini sa bijednih 900 KM plate,sada imam 42 god.i ne mogu još u penziju !!!!! Allo ba,za koga sam se borio,trebo sam pobjeć vani.
BAGRO LOPATE U RUKE ZASUČITE RUKAVE I ZARADITE SEBI I SVOJOJ DJECI KOMAD HLJEBA. MOJ MUŽ BIO U VOJSCI KO I VI, RADI I NEMA PLATU 10 MJESECI, NEMA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE, NEMA KARTU A MORA NA POSAO. PARAZITI, DABOGDA VAM ZA LIJEKA TREBALO (PENZIJE STE DOBILI ZATO ŠTO STE SE NEKOM U GUZICU UVLAĆILI, A NE ZATO ŠTO STE JE ZARADILI) IMATE SVE BENEFICIJE, CRKLI DABOGDA I ISPATILI ZA SVE ONE BORCE KOJI NEMAJU KORU HLJEBA I ROVE PO KONTEJNERIMA, ILI KOJI NISU MOGLI IZDRŽATI GLEDATI GLADNU SVOJU DJECU PA SU POD CRNOM ZEMLJOM. A TO ISTO MISLIM I ZA OVE POLITIČARE I BUĐETSKE ŠTAKORE. HAJDE LOLO KOD PRIVATNIKA PA ZARADI KOMAD HLJEBA, DOBIJ TOLIKU PLATU I REGRES, I GODIŠNJI OD 30 DANA. BAGRO JEDNA CRKLI SVI DABOGDA.
@ KONTEJNER ZA OBJEKTIVNE STAVOVE I CINJENICE. JEDNOSTAVNO DOSTA JE VISE SUPLJE SPIKE, IMAM KOMSIJU PENZIJA MU 1200 KM, A PO GODINAMA ZIVOTA JOS UVIJEK JE RADNO AKTIVAN, TJ RADI ZA JEDNOG PRIVATNIKA I NARAVNO DA CE PRIJE PRIVATNIK UZETI NJEGA DA RADI, JER NE PLACA NIKAKVE DOPRINOSE NI POREZE ZA TAKVOG UPOSLENIKA. TREBA OVO GRLATO "STADO" DOVESTI U OBJEKTIVNE PARAMETRE ZIVOTA.
IMATE PROSJEK 630KM, TO TREBA OBJEKTIVNO SMANJIT, NISTE VI B.O.Z.I.J.I. RATNICI, STA JE SA MAJKOM KOJA JE DALA DIJETE I MJESECNO PRIMA 352 KM, VI STE ZIVI A MNOGO VAS IMA PENZIJE PREKO 1000 KM, JE LI TO NORMALNO M.A.J.K.U. .VAM J.E.B.E.M. VASE PENZIJE TREBA SVESTI NA INTERVAL OD 400 PA NEK BUDE NAJVECA 800 KM, MADA JE I TO PREVISE, MOJ OTAC RADIO JE 40 GOD I DANAS IMA PENZIJU OD 410 KM. OBAVEZNO SMANJITI I DATI KORU HLJEBA OVIM LJUDIMA STO SVOJA PRAVE TRAZE, NI JEDAN ZAKON NIJE SVETO SLOVO,ZA SVE POSTOJI OBJEKTIVNA RELANOST, VRIJEME I PROSTOR U KOJEM ZIVIMO. TAKO DA VI NISTE B.O.Z.I.J.I SINOVI DA SE VAMA A.M.I.N.A
Podrška zakonu i Zukanu Helezu skidam kapu ...Svima vojne mirovine po 300 KM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne shvatam otkd ovoliki oficiri jer samo se oni bune zato što svi imaju penziju preko 1000 KM a sta je sa onom sićom što nisu postali penzioneri prko noći u njih nema smanjenja .KAKO VAS NIJE STID
Alija je od Bošnjaka napravio lijenštine dajući svakome raznorazne penzije i sl. tako da se sada toliko toga namnožilo da država ne može da izdrži i mi koji radimo na kraju radimo samo da se podmiri budžet. Sve su to kupovine glasova kao što ih sada i sdp kupuje nakon što je "u.srao motku".
- Vojnici nema vise na (k-u-r-c-u) meda..!!!!
Pa mi smo svakako gotovi jos malo da se zaduzimo kod MMF-a da bi isplacivali penzije onim pljakama koji nemaju ni dana staza i nekakvim politicarima i budzetskim korisnicuma , svima mogu kasniti plate a policiju isplacuju na vrijeme, jos su im oni ostali da ih cuvaju.Koja to drzavna proizvodna firma radi da bi upacivala doprinose, sve su privatizovali za marku i onda ti isti borci nemogu dobiti posao i ako ga dobiju onda nisu prijavljeni i kako ce ovi jadovi dobiti penziju koji sjede i cekaju nekakve zakone i jos blokiraju ulicu.Zasto niko od njih ne protestvuje da trazi posao. Muka mi je od ove drzave koje i nema a nece bit ni penzija...
Rastjerat bagru,sta hoce 20 godina poslije rata....trljat cunu i primat lovu
Sad se bune oni "stari penzioneri", jer se njima kao smanjuju penzije, da bi se dalo onim novim, što su lafo kampovali pred parlamentom. Svima bi im ja dao od šake do lakta, ko što će i dobiti. Kad mmf nešto traži, onda miševi slušaju, jer neće valjda sebi smanjivati plate, naknade i ostale bezbrojne beneficije.
E cuj "ne razumijemo mi sta ovi ljudi traze"! Meni je dovoljno da razumijem da sam ja trunuo skoro 4 godine po rovovima i mora raditi jos skoro 20 godina da bih zaradio penziju nekima koji su radno sposobni. Dabogda i za doktora zatrebale te pare od penzija!
pratio sam ja ova desavanja oko penzija. Ono sto sam ja razumio je da su vojni osiguranici uplacivali "VECE DOPRINOSE" ..... pa je s tim i "VECA PENZIJA" .... Ne moze netko od SDP lesinara sad uletiti pod "TUDJE DOPRINOSE" i govoriti kako je to zbog MMF-a. Ono sto treba rezati su "PLATE POLITICARA" ... a cim je bio uvodjen PDV pricali su kako ce biti to zbog "skola i puteva" ... A zapravo sebi odmah povecali 3 puta plate u parlamentu i vladi. A sad kad je od PDV-a pali prihodi sad ne razmatraju smanjenje plata politicara. Ovi politicari se ponasaju kao da "mogu povecavati plate beskonacno kao u Yugoslaviji bez pokrica".
Poštovani penzionisani borci/vojnici (oni istinski koji su se borili i zaslužili svoja penziju), prije nego krenete na proteste OBUCITE SVOJE PONOSNE UNIFORME i PUŠKE U RUKE ! POZIVAM SVE STARJEŠINE 5. KORPUSA DA STANU UZ SVOJE BORCE! ZBGO ONIH "ZLATIH LJILJANA" IZ MINCHENA I ŠVEDSKE KOJI SU RAT PROVELI NA BAUŠTELI OVI PRAVI LJILJANI NEMAJU NIKAKVA PRAVA! Stoku možete samo puškom otjerati !
Oovom ministru treba stvarno pruziti ruku. Nije uredu nacin na koji se sad primaju penzije i ko ih sve prima. Napokon se neko sjetio da digne glas za ostecene penzionere na cijim se ledjima kola lome godinama.