Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
5600 pripadnika HVO branilo Sarajevo ali nedaju vehabije spomenik Sram vas bilo i gradonacelnika i slucajnog prolaznika a i anketa pokazale da stanovnistvo mrzi hrvate porukama da nema mjesta spomeniku .Blago srbima imaju Republiku Srpsku
Nebi li trebao spomenik izgledat kao grb pod koijm su se borili?! Zar nije to bila tzv.\"šahovnica\"? šta je problem u tome?
Dislajkali su ga sarajevski Hrvati koji lako prepoznaju Bosnjaka koji se lazno predstavlja kao Hrvat i glumi \"\'multikulturaliam\" i to dok: dvadeset godina u tom gradu blokira izgradnju JEDNE CRKVE, katolicke, pored stotinu novoizgradjenih dzamija, prijeti ukoliko se postavi spomenik Papi, koji je medju prvima priznao neovisnost, da ce ga dizi u zrak (a Cacin spomenik cuva kao zjenicu oka, jer to mu je heroj), koji je odobravao neuspjesan napad na Papu, dok je bio u posjeti, i na kraju, koji gusi inicijativu da se postavi spomenik HVO-u jer mu smetaju hrvatski simboli na njemu. Uz to isti Bosnjak, koji se ovdje predstavlja kao Hrvat suti dok se unistavaju katolicki grobovi i provaljuje u katolicke crkve. Uvijek isti izgovor... narkomani, jeli? Nisu narkomani nego sugradjani koji zele da ovo malo sta nas jos ima u gradu ode za sva vremena. A ako si ti \"MOJ GRAD\" Hrvat, onda je i Papa musliman!
Pitam se da li je moj prethodni post skriven zbog previse dislajkova briznih hercegovackih hrvata koji ne mogu vjerovati da jedan hrvat voli Sarajevo i sretan je u njemu ili su ga pak dislajkali pojedinci koji ma je zasmetala istina.Meni je ipak svejedno,kao sto rekoh svoj \"spomenik\" sam davno sagradio a svim zlobnicima zelim da pronadju svoj zivot!
gnj.ide tipa ovog Pejica su krive sto su sarajevski Hrvati,bar oni koji su imali malo nizi IQ i nisu bas nista shvatali, ginuli za muslimanske ciljeve ! s obzirom da su ti poginuli Hrvati SEHIDI, na grob bi im trebalo staviti polumjesec i zvijezdu jer su se, objektivno, za njihih i borili ! i jos samo nesto, zbunjuje me koliko ljudskog smeca u BiH se usudjuje da govori u ime hrvata ?! p a zar je Hrvat svatko sitno go.vance koje ima nemuslimansko ime i kome bosnje bace nesto ispod hastala da bi lajao na Hrvate ?!
Jeli to onaj HVO koji je igrao lopte sa Mladicevim artiljercima u Kiseljaku dok je Sarajevo gorilo ? Jeli to isti HVO koji je u Capljini zaustavljao sve konvoje oruzja koji su isli za Armiju BiH kada je bilo najteze u istocnoj Bosni? Jeli to onaj HVO sto je pobio narod u Ahmicima? Jeli to onaj HVO sto je licno odveo svojih 600 pripadnika Bosnjaka sa linije prema Srbima DIREKTNO u logor medju njima i mene poslije dogovora ca chetnicima u Trebinju o podjeli Hercegovine? Jeli to onaj isti HVO koji nikada nije zelio nikakva obiljezja BiH u zapadnoj Hercegovini? Jeli to isti HVO koji je rusio dzamije po Mostaru i stari most? Hrvatskoj vojsci i HOS-u ,u kome sam sam bio skidam kapu.Medjutim poslije ubitstva Blaza Kraljevica ,moga komandanta i njegovih osam pratilaca naredjenom od Mate Bobana ,dolazi na vlast HVO koji je postao gori nego chetnici.Nisu nikada bili za BiH nego samo za odvajanje hrvatskih prostora u Hrvatsku.
Kome bi taj spomenik i sluzio,nevidim svrhu,osim u propagandne svrhe muslicima.Osim toga za par godina i onih par tisuca Hrvata ce se iseliti iz multi-kulti sredine.
Pa stavi ljiljane onda. Ne znam što će ti i to HVO uopće, stavi ABiH.
Zasto vam odjednom smeta sahovnica i grb? Dok se ginulo nije se gledalo, a sada sto izgovora... Pa nemojte onda ni praviti spomenik. Prekrizite i HVO i Hrvate Sarajeva. Ionako nas vise ne osjecate kao ravnopravne sugradjane. Osim toga, ako su ljudi poput Cace zasluzili onakav ispracaj i da se pokopaju na mezarju velikana, uz sve pocasti, pa jos blizu predsjednika, a postavlja se pitanje treba li HVO-u spomenik .... sta reci?! Ne treba. Ko sve ima spomenik, mezar itd. bolje je ga ne imati.
Koga si ti to natjerao da pljuje po \"sahulji\"papak jedan ne znas ni kad je to bilo,seljacino da mi te upoznat pa da vidim koga bi to sad natjerao da pljuje!
Ja sam jedan od onih koji su zbrisali preko Miljacke. Spomenik HVO-u treba svakako u SARAJEVU, dabome!!!!!... jer da sam bio u Armiji BiH, zijanio bih negdje na Zuci 100%, ili u najboljem slucaju bio kakav invalid prilikom neuspjele deblokade 1995....
herceg-bosna nikad ne smije postojati.to je osnova i poruka nasa !
\"zajedništvo Hrvata i Bošnjaka\" Jedno pitanje.. JEL ZNATE CITATI STOKO ?
Nije mi bilo jednostavno kada je u gluho doba jedne novembarske noci 93. na vilsonovom pred sam \"planirani\" napad na Grbavicu,covjek,saborac s kojim sam djelio rov ustao i uperio pusku u mene i rekao \"izvini brate,naredjenje\".Odvedeni smo u kamionu u marsalku da potpisemo pristanak da se borimo pod zastavom s ljiljanima.Pa zar na to nisam pristao prvog dana rata?Zar je bilo potrebno poniziti nas?Nema veze,ljiljane sam svakako nosio od pocetka.Zar je bitan grb?Meni spomenik ne treba,ni ovakav ni onakav.Imam ga vec odavno a to je ovaj moj grad,moja \"mjesovita ljubav\",moji prijatelji i moja vjera u suzivot koja sija istim intenzitetom kao i prvog dana!
http://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Kontaktna.JPG
@Bullet Ako buš ovo čitao, pogledaj malo ovu mapu od kontakt grupe za podjelu BiH na 51-49 u predjelu gdje je stala ofanziva simptomatično ;)
@Bullet Dopalo je i vama na.or.uža.nja od JNA, u manjoj količini naravno, ali ste ga imali. Vjerovatno i zbog vašeg distanciranja i bojkotovanja JNA, zato i jeste većina na.or.už.anj.a pripalo Srbima. A misliš li da bi vi nešto drugačije napravili da ste imali toliku nadmoć, možda bi bili i gori. A i razumljivo je da Srbi nisu mogli imati pod svojim posjedom toliku teritoriju, i to se nekako moralo smanjiti Ja sam u prethodnom postu rekao da je bolje da nisu dolazili ti dobrovoljci, a vidim ti opravdavas svoje egzotične prijatelje Ne, rekao je: \"Ali, mislim da su Amerikanci povjerovali, s pravom ili s razlogom ili bez razloga, u Miloševićevu prijetnju da ce poslati tri - četiri divizije da podrže srpski otpor u Banjoj Luci\"