Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Osudjeni i presudjeni pedofil ljudiiii haloooo,treba cekati da tvoje dijete bude sljedece pa da se pokrenes????
A niko da upita kako je jedan direktor dobio 8 godina za slican slucaj a ovaj samo godinu dana plus mu se cuva radno mjesto ??? Hajmo novinari da se to malo proceslja ako smijetw naravno.
U RS krivični zakon vam zabranjuje da uhodite i proganjate bilo koga, a u FBiH vam dopušta da proganjate i uhodite koga želite, osim člana porodice ili bivšeg partnera. Zato ja ovu jednu curu koja mi nije bivša, uhodim i proganjam. Čak joj i prijetim po Sarajevu, ali se šalim. Prijetnje su jedino zabranjene ako su OZBILJNE. Šalim se kao što se onaj šalio da će raznijeti EUFOR zoljom, i naravno, pustili su ga, u skladu sa zakonom.
Jedno mi pada u očiPoslije tri dana medijske halabuke oko pedofila uprava škole na čelu sa direktorm je trebal još jutros zasjedati i suspendovati pedofila do konačnog riješenja njegovog radno pravnog statusa..To je najmanje što su trebali uraditi.
Ne daj Boze...ne treba ni sud, ni tuzilastvo, ni registar...tada je za sve kasno, za njega posebno...
Ova lista pedofila mora da bude svima dostupna i gradjanima tako da znaju ako neki zivi u blizini. po pravilu bi tako trebalo
Da, baš kao registar zaposlenik anticorrupiks. Ali kažu da općina Novi Grad nije pristala na odluku. Tako da mogla bi neka općina i da ne pristane za peofille.
Ne da treba biti JAVNI registar pedofila, nego treba postojati aplikacija na kojoj znaš kad ti u susret ide pedofil, a ako se približi školi struja da ga zdrma. Elone Musku trebamo te za konkretne stvari.
Entiteti nisu države. Treba nam državni zakon i državni registar!
Spadaju li pedofili u LGBTIQP populaciju.
"ne bi bio javni" ma pravi ga javno pa da i mi zna ko je šta radio. Što kriti životinje ikako? Pa tome ne treba kazna nego mu se treba puc ati u k*rac
ZAKON O OSNOVNOM ODGOJU I OBRAZOVANJU Član 92., stavak (7) i stavak (8) ...Licima kojima je izrečena pravosnažna presuda ili mjera zbog počinjenog jednog ili više krivičnih djela iz stava (7) ovog člana, osnovna škola obavezna je donijeti rješenje o prestanku radnog odnosa i u pismenoj formi obavijestiti Ministarstvo.
Po kojem zakonu se ne smiju objavljivati spisak pedofila??????Pa objavljuju se imena dilera kriminalaca reketaša lopova....pa pedofili treba da su na prvom mjestu u objavi i to čak sa adresom slikom imenom i prezimenom.To je nešto najgnusnije što postoji.
A po kojem je to ovo tacno zakonu!???!!!!!! Nije istina da je po zakonu!!! Neka novinari istraze konkretno.
naravno kada su isti svi iz SDA ili usko povezani sa SDA zato je usvajanje zakona sporo! Bagra
Dobro došli u BiH