Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MOLIM VAS DA MI OBJAVITE ZADNJI KOMENTAR STO SAM NAPISAO...
@amer ,@californija, da imas imalo kulture ,pameti nebi upotrebljavao tako proste rijeci da izrazis svoj stav.Po onome kako se izrazavas pokazuje ko si. Samo oni koji su protjerani iz Bosanskog Novog, Prijedora i dalje znaju o cemu ja govorim, a vas obojicu neka sram bude. Ja sam majka dvoje djece i imam unuce ,i nisam nikakva neobrazovana zena,ja sam akademski obrazovana jos u Bosni kad vi mozda niste bili ni rodjeni,i zbog zastite moje stare majke, koja odlazi tamo, nemogu ti reci sta sam prosla,zato Amere predlazem da izadjes iz Bosne i dodjes u Ameriku ,pa ces manje pljuvati po ljudima koji govroe o srpskim zlocinim. Asime svaka ti cast za ovaj clanak, naravno da netrebamo zaboriviti niti mozemo. Ti sto govoris o nekoj seji -sestri ,autodestruktivnosti, o cemu ti to, ako mislis na rijec stric onda nauci kako se govori u svim dijelovima Bosne i Hercegovine pa raspravljaj.
@King Meki, ti si mi nesto mnogo pismen a i nacitan, neznam samo u koju skolicu si ti isao???Tebe ko je izmislio debelo se zaj.... al ajde , sta je tu je.
@ Vojislave. Žao mi te je iskreno, ali srbi ne postoje kao narod, već su IZMIŠLJENI od Rusa. Pogotovo je to izmišljanje kulminiralo u 19. vijeku u Bosni i Hercegovini. I ne sramoti se, jer se nazivi vjerske pripadnosti pišu MALIM početnim slovom, dakle: musliman, pravoslavac, katolik, protestant itd. Ne bi ti bilo loše malo u neku osnovnu školicu svratit, pa gradivo obnovit iz pravopisa bosanskog jezika. Neznalico bijedna! ;) :D
Za Bogumila i Bosanca! Eto vidite da smo mi Srbi u pravu,cega se pametan stidi,budala se ponosi! Trebali bi obojica da se stidite svojih rijeci,pogledate se u ogledalo,kako meni rekoste,i nadjite u Kuranu neki stih o tome gdje idu izdajice svoga roda,pri tom mislim na Poturice,a mi Pravoslavni hriscani mozemo samo da vam oprostimo to sto ste uradili prije 500 godina. P.S. \"Imam plavu kosu i plave oci,kao svi slavenski narodi,kao i bar 50% tzv. Bosnjaka,vjerovatno Poturice nisu morale da spavaju sa hendikepiranim begovima :-),pa su im ostali cisti srpski geni\"
ne valja vam poso
TZV \"srpski jezik\" NE POSTOJI!!! Naravno, postoji samo BOSANSKI jezik PRELIJEPI!!! ;-) Postoji bosanski jezik i njegove varijacije, ali sve je to naravno - BOSANSKI JEZIK!!!
Seja-sestra,sejo-sestro.........pa zar si vec zaboravila neke srpske rijeci koje se koriste od milja,i karakteristika su lijepog srpskog jezika,kojeg takvi kao ti,uporno nagrdjujete?!Ti ovdje pljujes na Ameriku a ona ti omogucila da prvi put u zivotu izadjes iz te tvoje zatucanosti i mrznje,a mrznja kao takva je jako autodestruktivna!
mitomani, zdravo zdravo. ajd da cujem ko zna vise istine i cinjenica.
Istina i samo ISTINA! Aferim Asime dosta si rek\'o sto mnogi politicari sute...Genocidna tvorevina republika srbska trebala je bit ukinuta vec odavno! Hocemo jednog predsjednika,,jedno ministarsvo, jednu vladu i jedan budzet za funkciju nase drzave! Jednu policiju,,jednu zastavu i pravu s ljiljanima i pravu himnu Bosne i Hercegovine! Bosna i Hercegovina jedna i jedina nasa domovina! BOSNA4EVER!
@californija pun mi je k**** takvih kao ti! mrzis ameriku a zivis tamo i uzimas sve sto ti se pruza. prelivoda si i tvoji moralni stavovi su potpuno nevazni. nauci prvo da postujes zemlju koja ti je pruzila ruku kad ti je to trebalo, a ne ovamo se ulizujes svojim zemljacima, puna ti usta bosne. a sta ti je bosna pruzila?
BOSNA I HERCEGOVINA JE MULTIETNIČKO DRUŠTVO I DRŽAVA, A SFR JUGOSLAVIJA JE BILA SKUP, ILI TI ZBIR DRŽAVA-REPUBLIKA KOJE SU SE UDRUŽILE POSLIJE 2. SVJETSKOG RATA, JER SU TO SILOM TADAŠNJIH POLITIČKIH ZBIVANJA U EUROPI I SVIJETU MORALE URADITI. POREDITI SFRJ I BOSNU I HERCEGOVINU SA ASPEKTA NACIONALNE IZMJEŠANOSTI, JE ŽEŠĆI IDIOTIZAM. @B.COLUMBIA! ... SLAŽEM SE 100% SA TEORIJOM AMERIČKO-EUROPSKOG \"ZELENOG SVIJETLA\", ALI TO NIKAKO NE OSLOBAĐA ODGOVORNOSTI ZA GENOCID KOJI JE REPUBLJIKA SMRDSKA POČINILA ORGANIZOVANO I SA UMIŠLJAJEM, PA ĆE ZBOG TOGA UBRZO NESTATI SA POLITIČKE SCENE BIH.
nastavak, mrzim Ameriku i mnogo sta oko nje i u njoj , a prije rata nisam mrzila jer nisam imala razlog za to, ali sto ste se vi izopacili u zvjeri i uradili to sto ste uradili i sto ni jedan srbin, ja bar takve neznam, nije rekao izvini, nije rekao onda da to ne valja , kako ste glupi da vam jedan ludi pjesnik moze mozak popiti da postanete zvijeri i da vam se omoguci opet bi to radili jer vi imate pogansku krv u sebi,haranite se necim sto niko od vas ne zna kako je bilo prije petsto godina, pa vam je to dovoljno da koljete ,vi nikada necete izaci iz svoje zaludjenosti srbstvom, a sta vam je to ,pitam vas? Novi nije drugaciji sto sam ja dosla da vidim svoj rodni grad iz Hoolywooda,pa mi iz te perspektive izgleda grozan,nista nije groznije od homlesa i ludaka koji hodaju tim istim H,ili South LA, sa bandama.Novi je unisten zato sto su ga uprljali , unazadili, usmrdili,unistili njegovu ljepotu, i ocistili ga od njegovoh orginalnog stanovnistva srbi jer su se zanijeli srpstvom, nastavak
@British Columbia,kad se vec ovdje ocito prepucavamo, sto nicemu ocito nevodi, svako je na svojoj strani, a oni sto hoce da budu neutralci jos su gori, sto ne pises CALIFORNIA ako sebe potpisujes odakle si.Drugo ,kojeg ti to Seju spominjes, ocito nisi shvatio da to pise zensko,i nemoj mi samo reci da je Amerika za sve kriva, nije ona bila u Novom kad ste vi svi dojucerasnji prijatelji okrenuli ledja,dali nam otkaze i samo cekali da zagrabite nase(prvi put kas su novljani istjerani u konvoju,pa nas nisu pustili preko granice,konvoj je vracen,nismo molgi u taj stan jer je\"najbolji \" prijatelj moga muza vec zauzeo stan,da mu nedaj boze koji drugi ne bi oteo stan jer su se za njega prepucavali jos dok smo bili u Novom.Nije Amerikanac bio kad ste ih sve odveli na stadion, kad ste mi na zvjerski nacin ubili strica.Americka politika je zasnovana na krvi ,ova drzava se hrani time sto pravi ratove po svijetu da bi dobila za sebe svjezu krv,uprosceno receno,ja isto mrzim Ameriku,nastavak
Cesto citam \"pricice\" Asima Beslije i zao mi je sto je isuvise blizu \"stabla,te iza stabla ne vidi citavu sumu\". Ja licno nisam rodjen u Bosni ali su rodjeni moje dede i babe. Obzirom da sam \"mijesan\" znaci i Hrvat Srbin i ajde sada Bosnjanin-Musliman,gledam stvari malo drugacije. Naime sve manje susrecem ljude da kazu da su BOSANCI! Ili su Hrvati ili Srbi ili Bosnjani!? Kao da nema apetita za Bosanstvo. Ranih devedesetih kao ne punoletni Jugosloven sam video da svi forsiraju sve drugo samo utinjavaju Yugoslovenstvo. Sada Yuga u malome Bosna,ista stvar. Ceprkati po friskim krastama je opasna stvar,raspirivati gnev clancima je isto kao i oni \"Popovi\" sto su iskopavali one nesrecnike iz \"Jama\" svog vecnog pocinka.Mnogo je krvi proliveno i nepravdi naneseno na Balkanu. Kada se nalazi resenje,ono treba biti svima podobno. Iscenkajmo alternativu,ne nametnimo je. A cvrsto sam ubedjen da ce takvom politikom tada BiH opstati,pogotovo ako se vecina budete zvali Bosanci...