Komentari (143)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Narod na aparatima.
NAROD JE I KRIV.
Pa sami su ih i izabrali. Kad sam čuo da je poobijedio SDA fakat nisam mogao vjerovat.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
"...građani moraju zadovoljiti zvaničnicima koji su sada na vlasti i koji će na vlasti ostati sve do 2018. godine"...je li mogla sedmica "optimisticnije" poceti?
Gdje si Arčibald,četnik minusaš :)
Sa zalosnom sovom i veprom?Tesko!
Nermin Nikšić i Fahrudin Radončić navode vodu na svoj mlin. Oni vide priliku da se opet uvale u vlast a narodu je jasno da bi tek tada nastupila totalna propast Federacije Bosne i Hercegovine. Narod ne želi Radončić kao ni Nikšića. Apsolutno iz većina naroda ne želi i oni bi sa da da ulove u mutnom. Također Izetbegović Bakir nije dorastao funkciji. Ko ne vjeruje neka ponovo pročita drugi pasus gore postavljenog teksta i sve će mu biti jasno. Dakle pod Izetbegovićevom palicom ova Federacija iz mjeseca u mjesec postaje sve zaduženija, jadnija, bjednija, nezaposlenost raste, uporno raste (Bakire šta bi od obećanih 100000 radnih mjesta), laž kao i obično! Ovdje samo hajruje Dragan Čović mada i njegovi žive bijedno da bjednije ne može biti, naravno ne svi, većina običnog naroda ali su oni i najzagriženiji nacionalisti pa će sve trpiti ali da njih vodi njihov (pehlivan) Dragan koji samo sebe gleda i bogat je do bola. Dakle, šta reći? Nevalja da gore ne može biti, Može, biće nam još gore.
Ajmo ovcice na prijevremene i opet po starom rohani za sda i hdz a ovi sto ne rade i ne mogu da se zaposle nek ne izlaze na izbore
Što će mi vanredni izbori, nisam glasao ni na zadnjim. U ovoj državi nema poštenog političara, a ne stranke. Nema šanse da ću ikome aminovari da me pljačka. Nikakvi izbori ovdje neće ništa promjeniti sve dok političari ne budu morali odgovarati za svoj rad, prije svega krivično.
koji ce mi k... opet izbori kad nemam za koga vise, necu valjda za onaj propali SDP glasat? zato se nikšić i oglašava. Nego treba to pocet sve hapsit ko god opstruira. Sistem je takav da im niko nista ne moze, da se mogu zajebavat sa svima nama, anarhija nama treba da sve ovo potamani sto se uhljebilo na ovakav nacin
Gubitnici na prethodnim izborima najglasniji. Imali su cetiri godine za promjene, kako zakona, tako i situacije u zemlji. Nazalost, nisu nista uradili, nego su samo povecavali zaduzenja. Trenutna situacija je stvarno katastrofalna, i ne podrzavam je nikako, ali izgleda da narod opet mora malo zaprijetiti, kao prije dvije godine. Nevjerovatan je podatak da ministrica finansija u FBiH pronadje neprikazana dugovanja prethodne vlasti preko stotinu miliona (tuzbe, kamate, kazne i ko zna sta jos). A ovi sada su jos gori jer nista ne poduzimaju da barem krivca nadju i javno ga prozovu i procesuiraju. Ma sve je ovo ista bagra... uposte me ne bi iznenadilo da se DF vrati u vlast i kazu da su se predomislili.
Ostaje Čavara da se sredi. Narode, pritisnuti Čavaru - jedino sada hrvatska komponenta može biti prepreka za vanredne izbore u Federaciji. Pokazaće koliko su za BiH ( koje su im puna usta) ili za lične interese malog broja, vladajućih u Hrvata! Podpresjednici nemaju ništa protiv vanrednih izbora! SADA SE ZNA TAČNA ADRESA - Ćavara!
J.e.b.em ja njima mater svima! Postavis elektrotehnicara za ministra vanjske trgovine, ekonomistu da razvodi struju i izmjesas sve kako ti pase. Sto koji k.u.r.ac postoje skole i razlicita zvanja kad moze radit ko sta hoce. Ovo ako krene treba reforma svega! Pu govna pogana!
Kada ce ministri iz DF dat ostavke?
Ako cemo posteno: kakav narod takva mu i vlast. Ako Fahrudin Radoncic koji ne zna bosanski jezik i upitno je da li ima diplomu srednje skole moze dobiti stotine hiljada glasova, ili Bakir I. koji je tu negdje, jos i vise cemu onda bilo kakve daljnje diskusije (na nizim nivoima je samo preslikano stanje ovoga sa najvisih).
a prijatelju , daj reci za koga da glasamo kad si tako pametan, da se ne patimo. jelde da je sdp najbolji?
Da Bog da ti SDP sudbinu krojio ako je najbolji. Za koga glasati je pitanje koje i ja cesto postavljam. Odgovor definitivno ne lezi u ovoj i onoj stranci. Treba glasati prije svega za bar malo sposobne ljude a ne izdajnike poput Radoncica, likove poput Amira Zukica, Radeljasa i sl. Primjer ko je bar malo sta uradio: Semso Mehmedovic, Beriz Belkic, Damir Masic, Denis Becirovic i sl.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Vidite da su gori ovi politicari koji nisu na vlasti. Traze vanredne izbore a i sami znaju da se nista ne bi promijenilo. Opet bi narod isto glasao i ti izbori bi samo njima bili prilika da makar u preizbornim kampanjama ukradu koju hiljadu. Za sve je DF kriv pa vi kako hocete. Reforme se moraju provesti htjeli mi to ili ne to od nas trazi cijeli svijet i to ce se provesti jer u suprotnom BH ce bankrotirati.
DF kriv? stranka koja postoji jedva 2-3 godine "za sve kriva"? pa magarac jedan , jedina stranka koja se usprotivila pljackanju naroda, i sad ona kriva jedina stranka koja je istupila iz vlasti da ne dozvolji pljackanje, i sad ona kriva jbala te i sda i hdz i sdp u usta
DF 100 % kriv... da bi se nesto promijenilo ili zaustavilo nesto sto nije uredu... onda se osraje na poziciji i bori za to... jer jedinu tu mozes nesto i uraditi... a ne kukavicki pobjeci ili mozda cak po naredbi svoga babe SDPa... pa da oni opet ulete na vlast kroz neke vanredne izbore.... Komso, Komso...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neznate vi ni sta je pat pozicija...eee da ste barem na pat poziciji...ooooooo...bilo bi bolje :)
Koji izbori ...? ? ? Da nas " zavale " za još par miliona ...! ! ! Bandu treba usranim motkama otjerat s vlasti . . . ! ! !
"Johannes Hahn, komesar za proširenje EU, otkazao je nedavno posjetu BiH, zbog novonastale situacije u našoj zemlji i nepostojanja saglasnosti za provođenje reformske agende na svim nivoima vlasti. " ovo je strašno......DF idioti, sto su ulazili sa SDA u vlast kada nemaju muda za radikalne rezove
"ne žele da podržavaju pljačke."....naivan si kao tele, najveću pljačku čini ova država nad ovim narodom nečinjenjem ničeg čime bi se približili integracijama , a DF se etp bas zainatili na pljačkama javnih preduzeća koja eto spletom okolnosti spadaju u ingerenciju ministarstva gdje je vodeći čovjek iz njihove stranke........
Druga boli mene đoko za sda i hdz, ali ti kazem da su razlozi za izlazak dublji, prije svega strah da se učestvuje u reformama koje od nas traži eu, kontaju nek neko drugi ponese sav taj teret a onda će oni doći kao na svrsen i čin i pričat klako nisu u tom učestvovali.....tek će sda sad počet manipulisat jer im nista drugo i ne preostaje, odosmo u 2 p.m...............opet ti kazem, DF idioti, boli ih belegija za narod i narodne probleme, nek su oni svoje guzice izvukli
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
SDA i HDZ je zlocinacka organizacija kojoj treba kad tad zabraniti rad. Prijevremeni izbori su spas za BiH i konacni napredak ka EU integracijama.
beiha sa ovakvim ustavom nikada neće pristupiti ni nato-u ni EU.
ma kakvi prijevremeni izbori, zasto bi bilo sta bilo drugacije, samo zali boze vremena i para
Smanjiti broj stranaka. Svaka mjesna zajednica ima svoju stranku. Vanredni izbori=isti rezultat=isto sranje.
E taj "BILO KO" i jeste problem jer ih ima more a raja izbezumljena raznovrsnom ponudom, nemožeš biti pametan za kog glasati. Da je barem manje "alternativa".