Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka se ovi iz SDA sklone iz politke i nece biti ni kriminala ni korupcije
aposlutno potpisujem! oni su nas doveli u ovu situaciju danas i red je da se povuku
Uhh ako prode ovaj zakon ode komplet SDA stranka kod Budimira u goste!!
Mislim da nista dobroga ne donosi ako jedni krive one iz jedne stranke drugi iz druge. Ja znam koji god da su bili zadnjih 22 godine sve su cinili samo za sebe, svi su se zajednickim snagama opirali da ne donose zakone koji ce nas brze vuci ka EU odnosno zakone koji ce otezavati kradju i pljacku. Volio bih da cujem one koji misle da su njihovi bili bolji koji su to proeuropski zakon njegovi usvoili a koji bi nam donosio boljitak. 95% onih koji su poslednjih 22 godine na vlasti imali bi zasto da odgovaraju naravno ako bi postojao neko ko bi bio u stanju da pokrene istragu, podigne optuznicu i sudski proces ispravno dovede do kraja.
Neznam sta ce taj zakon sadrzati. A bilo bi mi drago kada bi sadrzao u prvom clanu da svi ministri sa premierom na celu te parlamentarci kao i clanovi i predjednici raznih upravnoi odbora na pocetku svog mandata budu provjereni po imovinskim kartonima a na kraju mandata to isto da bude ucinjeno uz provjeru prijava koje su nacinjene za njihova mandata. Mislim ako je javna rasprava da bi i ja kao dio javnosti mogao ovo da predlozim a sama vlast ako bi kao prva bila podvrgnuta strogoj kontroli tada bi prepustio njima da predlazu koga i gdje dalje treba kontrolisati.
Korupcije ce uvijek biti i tesko je 100% iskorijeniti.Ali da je konacno uraditi na suzbijanju ovih krupni riba to jest Budimira,Tihica,Pudarica... Kad te savladamo onda ce biti ok!!!
A sta je sa onim, "na kafu"? Je li i to korupcija? Neki dan sam bio na auto pijaci u Essenu - Njemacka i kupio auto da uvezem u Bosnu. Nemam pojma kako to ide, pa upitam "iskusne". Upute za neupucene: Dodjes na granicu, i trazis Emira, on ti uradi nekakav pregled na autu, ni ime mu nisam zapamtio, al to je ono - da vidi jel auto porjeklom iz EU i ta sr... Onda odes kod neke Sevale da ti "udari" pecat, a opet Emiru, da "vidis" dokle je dosao... kafa ti je 150 maraka... Ja pao od smjeha, al sta ces kad smo ih na to navikli. Ja ne, ali ljudi koji vole da sve ide "glatko"... Bit ce tu posla koliko hoces, a mi nikad docekati necemo da korupcija nestane.
pa kad uhapse Emirovog i Sevalinog direktora i njih dvoje dobiju otkaz onda nece biti vise toga. sve ide od vrha.
Super zakon ali valjalo bih da ga jos na pravi nacin pocnemo primjenjivat.
Konacno su se sjetili da trebaju poceti da rade.. Samo kad ce se ovo sprovesti Bog sami zna.
Koruptivni političari stvorili tijela za borbu protiv korupcije... Ne može biti smiješnije HAHAH
Dzaba kad opet Budimir mirno seta parlamentom..
E bas da vidimo hoce li ovo sad barem malo promijeniti stanje u slucaju budimir
po ovom zakonu prvo treba kazniti Predsjednika FBiH pa ici dalje