BiH
94

Pandurević: Nijedan ministar neće primiti plaću dok se ne isplate penzije

FENA
Srpska demokratska stranka (SDS) insistirat će na većoj brizi za penzionere i veće penzije za dostojan i spokojan život najstarije populacije u Republici Srpskoj - izjavila je danas u Banjoj Luci, nosilac liste ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je istakla da će SDS, ako pobijedi na izborima, raditi na poboljšanju ekonomske situacije u cijeloj RS, što podrazumijeva privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Pandurević je na pres-konferenciji navela da, ukoliko SDS pobijedi na izborima, nijedan ministar u Vladi RS neće primiti plaću, a da prethodno ne budu isplaćene penzije, kao i da neće biti povećanja zarada u javnom sektoru dok prethodno ne budu usklađene penzije s prosječnom plaćom.

SDS će, kazala je, ukinuti solidarni porez na penzije i plaće koje su ispod prosječnih, te plaćanje takse za električna brojila.

Pandurević je dodala da penzioneri imaju jednostavan izbor 12.oktobra, da glasaju da zadrže sadašnje stanje u kojem žive na ivici egzistencije ili za promjene koje će im omogućiti da normalno žive, da im se vrati dostojanstvo i sigurnost.

Član Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera (PUP) Nikola Galić pozvao je penzionere da glasaju za promjenu sadašnjeg stanja u RS-u, u kojoj najstarija populcija ima najniže penzije u okruženju.

Cilj ove partije je da prosječna penzija bude najmanje 50 posto prosječne plaće.