Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@srbhin buhahahahaaa, vrijeme je da se probudis, pomuzes volove i upregnes sarulju. nece njiva cekati dok ti sanjas.
FBiH iz par dijelova :D
Sta ukinuti u FBIH kantone ? Jeste li ludi ? Mislite da ce Hrvati pristati ? Naravno da nece.. ali zato ako glupi Bošnjak shvati da moze da ukine one kantone gdje postoji bosnjacka vecina, onda bi bilo sasvim ok... rasteretio bi se budzet Federacije koji je ionako bure bez dna. Onda bi imali RS, FBIH iz dva dijela, iz jednog bosnjackog i par hrvatskih kantona :D U FBiH treba i ostati za sada na kantonima kako Hrvati ne bi dobili jedinstven \"kanton\", cime bi mogli se bacit\' na osnivanje HB (ili kako vec). Znaci, ostat\' na kantonima jer osnivnjem novog entiteta( u ovom slucaju - ujedinjenje hrvatskih kantona) moglo bi dovesti do raspada drzave. Ovo je mnogo bolje uredjenje od sadasnjeg. Primarni cilj je samo rasterecivanje budzeta, a s obzirom da Bosnjaci teze ka jedinstvenoj i centralizovanoj BiH, ovo bi bio dobra korak - ujedinjenje Bosnjaka.
To o čemu vi raspravljate je irelevantno. Te priče o nacijama, podjelama i secesiji je samo prodavanje magle neukom puku. Postoje samo dvije strane u BiH, oni koji podržavaju lopove na vlasti i oni koji žele promjene tj. vladavinu zakona. Ne znam o čemu se sporite, jer se vlast u cijeloj BiH ista, znači kriminalna. Oni su pogazili najelementarnije ljudske vrijednosti i truju ljude glupostima da bi i dalje mogli vladati.
pojam najzadnji ne postoji ,postoji samo zadnji ,nikako najzadnji. Bosna postoji odavno već samim tim i žitelji tog dijela Balkana. Uzmi historiju ali ne iz te tvoje zadojene škole nego nešto neovisno pročitaj !
@sazuti jedno je sigurno, Bošnjaci su nastali najzadnji na svijetu ma zna hrvatsko cvijeće šta je bila Bosna, samo su se prodali 93. pa doživili kolektivnu amneziju
TOČNO, PRVO SU NASTALI HRVATI PA ONDA AMEBE.
Trebali bi znati da je Bosna i Hercegovina bila u cijelosti hrvatski teritori, samo su je osmanlije pokorile i prisilile da narod koji je živio pod njihovom diktaturom pređe na islam. Tako da današnji žitelj islamse vjeroispovjesti vuče korjene od hrvaskog naroda
Slažem se da treba ukinuti kantone/županije u FBIH ali isto tako treba ukinuti i entitete koji su nastali kao posljedica ratnih dešavanja pa danas u miru imamo velikih društvenih i državnih problema. RS nema pravo na otcjepljenje jer nikad nije bio država ni autonomna pokrajina već je nastala na temeljima ratnih zločina i genocida za što se sudi njenim osnivačima. Ako mislite kao Kosovo, varate se jer Kosovo od 1999 godine nije faktički u sastavu Srbije a u SFRJ je imalo status autonomne pokrajine. Podsjećam da je Ustav SFRJ iz 1974. godine dao pravo na samostalnost svojim članicama dok, nažalost za vas Srbe koji se ne osjećate kao državljani Bosne i Hercegovine, Dejtonski ustav ne daje takvu mogućnost entitetima i to je jasno k\'o dan.
Bošnjak = staro hrvatsko prezime od kojeg su neki cak ii naciju napravili.
Naravno da treba ukinuti zupanije a formirati Entitete! Eto tiš je ukinuti! Zna se što su pali , sada se traži treći! Gledaj u narednim danima.
Po kojem planu? Revizionirani memorandum verzija 8/2012
Ne leti pred rudu. Prvo sačekajmo proglašenje a onda ko ostane zdrav nek slavi. Još jedan razlog zašto bi trebali ukinuti kantone.
Sve po planu ZIVJELA NEZAVISNA SUVERENA REPUBLIKA SRBSKA