BiH
81

Paklena sedmica: Temperatura do 40 stepeni, malo kiše i još manje vjetra

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Foto: Klix.ba/Ilustracija
Ova će sedmica biti niz pravih ljetnih dana sa temperaturom do 40 stepeni, uz gotovo nimalo vjetra i kratkotrajne lokalne pljuskove.

"Sutra će biti do 35 stepeni, osim u Hercegovini gdje će biti zabilježeno 38 stepeni. U četvrtak možemo očekivati temperature od 36 do 37 stepeni, dok se za petak, subotu i nedjelju očekuje i do 40 stepeni celzija", rečeno je za Klix.ba iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Što se tiče vjetra bit će zabilježeno slabo strujanje zraka sa sjevera, a padavine će biti lokalne i uglavnom u visinskim predjelima u četvrtak i petak poslijepodne.

"Značajnije promjene možemo očekivati u nedjelju na ponedjeljak kada se očekuju pljuskovi koji ipak neće znatno utjecati na pad temperature. Uglavnom, ova sedmica će biti prava ljetna i izuzetno topla", zaključeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će u Bosni i Hercegovini prijepodne biti sunčano, u drugoj polovini dana uz malu do umjerenu oblačnost. Četvrtak će pratiti slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera uz sunčano popodne i oblačno poslijepodne uz mogućnost kiše u zapadnim, centralnim i istočnim područjima.

U petak će preovladati isključivo sunčano vrijeme. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi u sjevernom i istočnom dijelu Hercegovine, te u zapadnim i centralnim područjima Bosne. Subota će također biti sunčana, a poslijepodne očekuje se umjeren razvoj naoblake uz slab vjetar.