Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Lijepa vijest za sve one koji su željeli postati roditelji, a nisu to mogli. Sretno budućim mamama, očevima i njihovim bebama :)
31 godina je bezobrazno mala dobna granica, jer parovi koji imaju problema sa začećem pokušavaju na sve moguće načine da žena ostane trudna prije odluke za vantjelesnu oplodnju, a to je uglavnom preko 35-te godine. Neće žene u dvadesetim ići na VO.
Greška u kucanju, mislio sam 37.
Pa sto ne bi isle ako se dokaze da ne mogu zatrudniti prirodnim putem.znas li uopce koje su komplikacije teudnoce i koliko je teze uraditi oplodnju zeni u ovim godinama..?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A znaci muskarci koji imaju problema sa neplodnosti (kao ja) ne zadovoljavaju kriterije? A jbg, uvijek se tjesimo cinjenicom da ga ne moras vadit.
Lijepa vijest. Nazalost opet diskriminacija za starosnu dob. Zar nije logicnije ako nalazi kao jedini relevantni pokazatelji kazu da zena ima sanse za trudnocu bude kriteriji.
Super vijest
žene mogu radjati i u 50im .. zašto samo do 37 ..
Zato što je dosta manja šansa da može pomoći.
@big.muzzy .. slažem se, tim više što ja znam veliki broj žena u kasnim 40im koje su i zdravije i agilnije od mase djevojaka .. sve se treba individulano izanalizirati
Moramo pritisnuti i druge kantone da izdvoje sredstva za vantjelesnu oplodnju..mada je opcina Centar najbitnija.
..preporučujem u to pod hitno, bez odlaganja
..pordon u/i 😎
Kako nedorecen clanak. "Uslovi koje pacijenti trebaju ispunjavati su da su u pitanju žene koje se liječe od neplodnosti, žene koje nisu rađale, žene do napunjenih 37 godina života, koje imaju utvrđene dijagnoze, stanja i sve potrebne medicinske pretrage" A kad je u pitanju muskarac? Ima slucajeva koliko hocete u kojem su muskarci neplodna strana para. kakve oni uslove moraju ispunjavati?
@starbuck, rječ je o vantjelesnoj oplodnji. Pa razmisli malo :)
Pa procitaj malo bolje. Pasus pocinje sa "pacijenti", a posebno se naglasava zene.tako da se pasus odnosi na pacijente.odnosno i muskarce.mada mozda nisu mislili na muske sto sumnjam
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ovo veterinari rade vec 100 g i više.
Konačno nešto pozitivno, da su vlasti shvatile da postoji i narod. U svakom slučaju jedna lijepa vijest u masi "crnohroničnih" informacija :) Bravo Klix!
u buducnosti cemo imat i vantjelesne glasace i uhljebe...izjavio je glasnogovornik stranke...a na pitanje zasto uhljebe...pa on se samo nasmjesio uz konstataciju...pa otkud ovim drugima 4 milje kesa...
Ovi veterinari poceli i zene da sjemene ;-))