Udruženje 'Akcija građana'
0
Otvoreno pismo Mehmediću i Behmenu
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hilmo_Olovo, koji je tvoj problem?! Ako jos uvijek nisi spoznao mentalitet i nacine na koje se ovdje rjesavaju stvari, onda idi na zapad, posto si, kako vidimo, dobro informisan kako se tamo peku kolaci. Licno ne mislim da je otvoreno pismo ucinkovito, i cesto se pitam da li je ista... Ipak, ako si odlucio kao pojedinac kritizirati umotvorinu neke grupe, pokazi nam onda svoj umni raskos pa sam predlozi kako da ljudi koji se s pravom osjecaju ugrozenim nesto promijene. Dosta vise papaka kojima su puna usta price kako niko pojma nema, daj nas prosvijetli!
Za komsiju HILMA iz Olova Pa zar nisi preselio iz Olova u Sarajevo da upoznas svoje rodjake i komsije ,,Seljake,, kako kazes kojih je 90 posto odselilo poslije rata u SA
ma dok se nekom \"vaznom djetetu\" u ovom gradu ne desi slicna stvar, niko se nece ni pocesati.. grad pun kretena i djece koji pozetu pistolje i nozeve kako im se prahne, a ja ako se odbranim idem u zatvor.. moj frend je u samoobrani pucao u tipa koji mu je pljackao stan i jedva se izvukao od zatvora.. ja da imam lovu ja bi napravio PRIVATNI ZATVOR - to je prava investicija i rentao ga drzavi za visoku ratu
Sto me ovo podsjeca na film Dead End od Spike Lee-ja
Dok su na vlasti i u policiji glupi kao mnogi a nema kazni za rukovodioce u policij biče i gore.Hilmo klepi 5000 km i ode kod olova a vi ginite. I onaj kantonalni ministar samo se hvali a nigdje rezultata. Jedini izlaz je revolucija i sve na ulicu.
Ocigledno nije do policije, ili barem nije 100%. Ne obaziruci se na probleme koje susrecemo sa saobracajnom policijom, ostatak nashe policije je za vrh Europe. Vecinu krivicnih dijela otkrivaju i pocinioce hapse u rekordnom roku. Tuzioci, sudije i ministri koji ne grade zatvore kreiraju ovakvo stanje. Tuzilac koji pusta uhapsenog ima veliku drustvenu odgovornost, ministar koji izbjegava preurediti kasarne u zatvore još veću, a o sudijama koji su \"merhametli\" da ne govorimo... To su nasi najveci problemi! Svi se \"vade\" na blage zakone koje su sami predlozili radeći u brojnim \"radnim grupama\", a izbuseni parlament usvojio bez razmišljanja. Krenimo redom: mijenjati zakon, napraviti 20 zatvora, aktivirati specijalnu policiju za vecernje patrole!
do ovakvih tragedija i dolazi kad bilo ko ima oružje samo oružje predstavlja iskušenje čak i za normalnog građanina/građanku pa ga NIKO ne bi trebao imati
Druže, skidam kapu na ovome što si napisao. Nisam iz Sarajeva, ali kriminalcima treba da odzvoni jednom za sva vremena, dosta je više javašluka.
Vojsku na ulice izvest, kad nas već policija ne želi i ne može štititi.
Tuzilac i sudija su suodgovorni ,,ako\'\' su postavljeni od politicara da stite njih i njihove lance krijumcarenja oruzjem, drogom i bijelim robljem. Sarajevsko trziste je prezasiceno oruzjem i drogom uglavnom iz Turske, Albanije, Sandzaka i Kosova. Treba to potrositi i prodati vece kolicine. Cijena jednog pistolja sa 1000 je pala na 200 km.
Direktno odgovorni za smrt ovog momka su tužilac i sudija koji su dozvolili da ovakav profil slobodno hoda gradom. Treba ispitati kako, zašto i po kojoj osnovi su ga pustili na slobodu nakon ovako punog dosijea. A nakon toga tim osobama zabraniti rad u bilo kakvoj instituciji pa čak i mjesnoj zajednici. Dragi parlamentarci ako ima rupa u zakonu mjenjajte zakon to vam je posao a ne da kontate koliko ćete sebi dići platu i da li ići u Tunis ili u Egipat na godišnji. Za nedozvoljeno nošenje oružja 15 do 20 godina zatvora, zašto štititi ubice i kriminalce!
Zaboli me što prate ine službe.
na ove teme, ine policije, domaci i inostrani istrazni organi i brojne entero & ino obavjestajne sluzbe analiticki prate svaku napisanu rijec, svaki apostrof, interpunkciju, IP brojeve... etc.
Opce je poznato da kantoni od novca poreskih obveznika finansiraju svoju sigurnost kroz aktivizam ,,nevladinih\'\' udruga, i da velika vecina clanova svih udruga ima svoje najblize srodnike upravo u kantonima. Svaki daljni komentar je izlisan, osim pitanja: Da li je vec u razradnoj fazi preciziranje nove, perfidnije strategije GRADJANSKOG aktivizma naspram nove zrtve, ili zrtava novoga zlocina?
Znamo da su pojedini sinovi sda i sbih nedavno svratili iz amerike na privremeni politicki aktivizam u bh, koju od rata do ne davno nisu vidjeli osim preko daljinskog. Zasto, umjesto militarizacije gradjana niko ne zahtijeva da s gradjanima Sarajeva sudbinu dijele kceri i sinovi visokih politickih funkcionera - momci i djevojke iz Amerike, Engleske, Malezije, Turske, Svedske, Holandije, Austrije, Njemacke, Svicarske, Belgije i Danske, ili da se ovdasnjim roditeljima i njihovoj djeci obezbijedi ambijent sigurnog, koliko toliko ugodnog zivljenja, jer su poslije ratnih strahota i pljacke njihove imovine zasluzili da ih stiti politicko pravni sistem a ne da ih se podstice na samozastitu primjerenu ratnim uslovima?!