Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Evropska unija nedavno je objavila studiju prema kojoj bi mostarska zračna luka mogla primati čak 1,8 miliona putnika godišnje" - ono kad drugi bolje znaju o tebi nego ti sam!
EVO ŠTA KAŽU TURCI Evlija Čelebi (Čelebija), glasoviti turski putopisac XVII. st., putovao je Bosnom 1660. i 1661. U svomu putopisu više puta spominje Hrvate u Bosni. Tako kaže, da je "jezik bosanskog i hrvatskog naroda" čist. Njemu je dakle jezik Bošnjaka i Hrvata jedan te isti, hrvatski. Livno i Bihać su mu hrvatski gradovi. Hrvate on nalazi i u Boki Kotorskoj. Navodi, da su stanovnici Herceg-Novoga Arnauti, Bošnjaci i Hrvati. Čelebija dva puta spominje muslimane u Bosni, koje naziva Hrvatima. U neposrednoj blizini Foče na Drini, u starom gradu Prači, njemu (Čelebiji) "dadoše 50 hrvatskih momaka pod oružjem za pratioce". Na Gatačkomu polju "dobi 300 lijepih po izbor hrvatskih gazija (junaka)". Pridjevak gazija (junak) mogao se dati jedino muslimanima. Fehim ef. Spaho, reis-ul-ulema (vrhovni vjerski poglavar) svih muslimana u kraljevskoj Jugoslaviji, u svomu članku Hrvati u Evlija Čelebijinu putopisu kaže: "Za proučavanje naše hrvatske prošlosti osobito je značenje, da nam se otvore i učine pristupnim turski izvori"
Hajde napokon da smo se opametili. Aerodromi po Dalmaciji su zivjeli od turista koji idu u BiH.
Da vidimo 1,8 milijuna hodočasnika u Hercegovinu, neka svaki ostavi 10 € to je 18 mlijuna godišnje. Sarajevu (ko fol federaciji) 70%ili ti 12.6 milijuna €, onih 5.4 milijuna Hercegovcima. Pa nije tako ni loše koliko se čini :)
Cuj Sarajevu 70%? Daj boze da 70% ide Bluci sa trebinjskog aerodroma, kad budu slijetali oni silni avioni Kim IL Junga iz Koreje.
Iz Rima dolaze na HADŽILUK u BOSNU? ćuuuj ovo, ti vrepca poljubim.
vidi curica sto su se razmahale....vise mi lici na sex turizam nego na vjerski turizam ahahahahh :D
a koliko je bošnjaka zaposleno na ovom aerodromu ?
Isto koliko i nebošnjaka na Tuzlanskom :)
vodstvo tuzlanskog aerodroma je puno nebosnjaka
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sa srećom!