Pomoć stizala sa svih strana
0

FOTO / Otac tvrdi: Igor Matuzović je slagao da je beskućnik

Piše: D. Brkić
Nakon što smo objavili priču o Igoru Matuzoviću, poznatijem po nadimku Labud, kontaktirao nas je njegov otac Milenko koji tvrdi kako je Igor slagao da je beskućnik.
Milenko Matuzović u Igorovoj sobi (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Milenko Matuzović u Igorovoj sobi (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
''Kada dođe proljeće Igor prestaje dolaziti kući. Tako je bilo i ove godine, a posljednji put je bio prije nekoliko dana kada je popio kafu sa mnom i zapalio cigaretu, a poslije toga rekao: 'Tata, ja moram ići'. Dakle, slagao vas je da je beskućnik. On ima svoju sobu, krevet i sve što mu je potrebno. Ali, on to nije htio koristiti'', navodi Milenko Matuzović.

Potom nam je otvorio ormar sa Igorovim stvarima, koje su oprane i popeglane. Milenko kaže kako je od sina tražio da vodi računa o higijeni, ali da ga on nije htio poslušati.

''Dolazio je kući u dva ili tri sata poslije ponoći. Tražio sam od njega da se redovno kupa, ali me nije htio poslušati. Ma, znam ja njega bolje od svih vas. Može se on socijalizovati dan ili dva, ali garantujem vam da će za nekoliko dana opet krenuti po svom''.

Poslije teksta na portalu Sarajevo-x.com, Milenko navodi kako je sa Igorom bio u MUP-u Tuzlanskog kantona. Razmišlja o pokretanju tužbe protiv sina, jer je, prema njegovim tvrdnjama, Igor iznio laži.

''Nakon svega neću ga primiti u stan. Ko zna šta je u njegovoj glavi. Može me i ubiti. Na sve je on spreman. Pa, znate li da on ima policijski dosje? Znate li da je opljačkao tri kuće? Jednu u Stuparima, drugu u Živinicama, a treću kod Panonskih jezera”, govori Milenko Matuzović.

Na kraju je demantovao i komšije, koje su nam rekle da je u ratu iz HVO-a prebjegao u Vojsku RS.

''Ni to nije tačno. Ja sam uhvaćen na spavanju, a kasnije su me smjestili u logor Batković, gdje su me tukli'', tvrdi on.

Podsjetimo kako je Igor Matuzović, nakon priče na Sarajevo-x.com, uz pomoć svojih mnogobrojnih prijatelja privremeno smješten u Hotel Tuzla. Saznajemo kako će danas biti održan sastanak na kojem će se razgovarati o osiguravanju novčanih sredstava kako bi se Igoru na duži period riješilo stambeno pitanje.