Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
-Daj marku? - N E D A M ! ! ! Samo i jedino tako se mogu zaustaviti.
a on ti odgovori ,, joooj jarane ti si veći cigan od mene''
mozes na jos jedan nacin ali je manje legalan
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sve je do naroda, u Sloveniji je zabranjeno prosjačenje i svi to poštuju, niko ne daje ništa prosjacima na ulici, tako da sad ne možete vidjeti prosjaka u Ljubljani.
a u češkoj ima i kultura http://miketendstotravel.files.wordpress.com/2013/05/praguespring.jpg?w=930&h=581
U Sloveniji kaznjavaju i one koji daju, a kod nas nece da kazne ni one sto prose policija pored njih mirno seta svaki dan -,-
Nikada nisam smatrala cigane bezvrijednim. Mada ih jesam po malo sažalijevala... do rata. A onda sam se neke 93-94 godine, dok sam istraživala koliko mi knjiga treba da ispečem hljeb u bubnjari, odjednom zapitala: "Ama gdje li nestaše svi cigani iz Sarajeva?" Nigdje ni jednog.. I prođe rat, i par godina poslije rata.. Mi kao nešto popravljamo ruševine, kad na raskrsnici mali cigo i ekavica.. Ahaa, dakle vratili ste se.. E nedam im vala ni feninga, u ime svih naloženih knjiga.. i u ime toga da svoju djecu tretiraju kao robu od koje žive, a ne kao svetinju. Tako da od mene ti bosonogi klinci mogu dobiti kiflu ili bombone i nista vise. Pare nedam!
ipak su skromni netraze vise od marke
Da ima drzave i zakona kao sto nema..fino upratis kad dodju da pokupe djecu. Pokupis stoku uzmes im pare ubijes ih da krcu ne valjaju i tako svaki put dok im ne dosadi.
uglavnom ste svi isti oo klixovci ! pa ako se bojite da ce to da ide ovim krimosima koji zloupotrebljavaju rupe u ionako vec losem zakonu vi onda nadjite nacina da date onima koje vidite i primjetite da nisu u tom lancu ! megjutim zasto se vi svi toliko brinete i placete ovde na sajtu pa ako ste dali bog ce vam nadoknaditi ne morate brinuti gdje ce te pare da zavrse ! bitan je iskren nijet ! mada ovdje vidim da su vecina ogorcenih koji uopste ne zele da daju i ovaj clanak su jedva docekali ! grehota ljudi u sta ste se pretvorili a nije proslo puno vremena od kad smo srdzbu allahovu izazvali bili _92-95
yale ne glumi aman dobro znas sta sam napisao ! jadan ti sto se pravis lud, dzaba ti je haweru budi u miru !!!
@ponizni rob Radi se iskoristavanju jadne djece, koja ni kriva ni duzna moraju na ulice umjesto da idu u vrtice, da idu u skolu, da se obrazuju i postanu korisne osobe cijelom drustvu. Davanjem para takvoj djeci samo uvecavamo i podrzavamo njihovu nesrecu. Naravno da uvijek postoji nacina da se "ubere" sadaka... Pa koliko je samo bolesnog svijeta koji vapi za pomoc?! Ja recimo svoju sadaku trazim tamo.
srbi s pala
Kako da se i mi ubacimo u taj "biznis"?! Bolje i to neg` na birou! :D
Lijepi Adolf , nije bezveze htio pobit sve cigane .
Ciganije nikad dosta...
ko god mu daje novac, dabogda mu on zivio pored kuce .... pa nek vidi sta oni rade sa tim novcem ... pijančenje, svađanje, pucnjave, dobra auta ... Glavni u SA, za ubiranje keša po ulicama, vozi MB CL 550, sin voza X5 3.0d ... dodjite jednom kod mene u komšiluk :)
Ignore.
ako je prosjacenje zabranjeno treba kaznjavati i prosjake i one koji im daju i eto kraja ovoj bolesti. ti njemu pola marke a inspektor te za rame i da ti tiketic da uplatis npr 300KM. a glavni krivci za ovo su centri za socijalni rad koji ne rade nista a sisaju pare iz budzeta. prvo njih treba dooobro izlupat
Ja jedan dan u konzum-u oko 12 popodne , kad dolaze 2 cigana i nose punu kesu kovanicam, da im ova na kasi ukrupni. Pita koliko imaju, kažu 300km,kad jedan čovjek na kasi koji stoji, j.... im sve i kaže da radi mjesec dana za 300km a oni to do podne isprose....
da bi se ovaj problem prosjačenja u sarajevu riješio neophodno je povećati zatvorske kapacitete. prosjačenje je krivično djelo i kao takvo ga treba tretirati. ko prosjači (dijete) u dom za maloljetnike, a svodnika na robiju barem pola godine. time bi se broj prosjaka u sarajevu sveo na minimum. svaki čovjek koji prosjaku da marku čini njemu štetu jer ga navikava da živi od toga. dakle ignore prosjake.
Rome ili ti ga cigane najbolje je izbjegavati, bolje dati novac nekoj staroj nani, invalidu, narodnoj kuhinji, ili pak nekoj ustanovi..
UMJESTO ŠTO DAJEŠ OVIM USMRĐENIM ŠUPCIMA SKUPI TO PARA I ODNESI U NEKU OD KUHINJA....BAREM TOGA IMAMO NA SVAKOM KORAKU.....NAŽALOST.