BiH
0

Općine Ilijaš i Vogošća uručile vrijednu opremu Petoj policijskoj upravi

Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Ismir Jusko i policijski komesar Vahid Ćosić, u prostorijama Policijske stanice Vogošća primili su načelnike općina Ilijaš i Vogošća povodom vrijedne donacije opreme Petoj Policijskoj upravi.

Oprema se sastoji od 21 kompleta taktičkih uniformi i isto toliko kompleta zaštitne opreme (kaciga, zaštitno odijelo-kornjača, palica i višenamjenski taktički prsluk), ukupne vrijednosti oko 60.000 KM . Tom prilikom načelnici općina Vogošća Edin Smajić i općine Ilijaš Akif Fazlić, su se zahvalili na toplom dočeku, te izrazili svoju spremnost da općine, u okviru svojih mogućnosti, nastave sa pružanjem podrške MUP-u KS.

Tom prilikom je naglašena potreba nastavka što tješnje saradnje MUP-a KS sa lokalnim zajednicama, koja će zasigurno doprinijeti prevenciji i sprečavanju svih situacija koje bi eventualno mogle ugroziti stanje sigurnosti na području ovih općina.

Ministar Jusko i načelnik Pete PU Nusad Ajanović, zahvalili su se donatorima na uručenoj opremi, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te naglasivši značaj ovakvih aktivnosti u smislu jačanja tehničke opremljenosti, a time i operativne sposobnosti organizacionih jedinica ovog Ministarstva.

Samo saradnja organa vlasti na svim nivoima može garantirati uspjeh u oblasti sigurnosti, kao jednom od najvažnijih segmenata života našeg društva. Tom prilikom su razmotrene i mogućnosti buduće saradnje, sa ciljem stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta u KS.