Uhapšeno 14 osoba
116

Sarajevo: Kod Ilijaša sinoć oštećen autobus Hordi zla koje su se vraćale sa gostovanja u Banjoj Luci

S. Š.
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
U naselju Ljubnići kod Ilijaša u noći sa srijede na četvrtak došlo je do incidenta u kojem je oštećen jedan autobus, a sve je u konačnici rezultiralo hapšenjem 14 osoba.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, oko 23:30 sati, policijski službenici PS Ilijaš su tokom obilaska naselja Ljubnići zaustavili četiri putnička motorna vozila, u kojima se nalazilo ukupno 16 osoba.

Istovremeno, policijski službenici OKP PU Ilijaš su u blizini podvožnjaka, u naselju Ljubnići, primijetili demontiranu zaštitnu ogradu na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta. S obzirom na činjenicu da je prethodno Operativni centar zaprimio informaciju da je na autoputu, u vožnji oštećen autobus koji je prevozio navijače jednog fudbalskog kluba, policijski službenici su daljnjim poduzetim mjerama i radnjama utvrdili da osobe koje su prethodno zaustavljene tokom kontrole se mogu dovesti u vezu s ovim događajem.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode je lišeno 14 osoba. Također, dva maloljetnika koja su bila s osobama koje su lišene slobode, u pratnji roditelja su otpuštena iz službenih prostorija te će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada u skladu sa zakonom.

"U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Prema nezvaničnim saznanjima Klix.ba, riječ je o obračunu navijačkih grupa Manijaka i Hordi zla. Oštećen je autobus u kojem su se nalazili pripadnici navijačke grupe Hordi zla koji su se vraćali sa gostovanja u Banjoj Luci.