Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo, nisu Hrvatske crkve i kapele vec KATOLICKE! Drugo, vecina Bosanaca je prije Otomana bila katolicke vjere. Pripadnici Bosanske Crkve su bili katolici koji su \'\'krivo\'\' vjerovali. Drugo, oni koji su prelazili na Islam su vecinom bili vec imucni ljudi, koji su zeljeli zadrzati svoja imanja, ili janicari, a u janicare su odvodili samo intelektualno cvrste djecake. Smece poput tebe su ostavljali.
Meni su turcizmi u jeziku dragi isto koliko i latinizmi, rusizmi ili anglizmi, a svako normalan zna da u svakom jeziku postoje riječi koje vuku korijene iz raznih jezika. Hrvatski nije izuzetak. Vi zato imate samo izmišljeni jezik i izmišljenu naciju, od koje je stariji moj Šarov. Pošteno bi bilo da se zovete Poturice, što i jeste. Da ste ičemu valjali kao škart katolika i pravoslavaca koji se prodao za šaku brašna poveli bi vas Osmanlije kad su odlazili, ali nisu jer niko normalan nije željan smeća.
Ispade da smo svi mi Tuzlaci krivi za ovo .. Ne može se zbog par pojedinaca-primitivaca, generalizirati čitav grad. Tuzla je bila tolerantna, kako u ratu, tako u miru. Uostalom, kao da je bitno šta ko misli, mi Tuzlaci znamo kako stvari stoje.
I ja osudjujem opcinu Tuzla zato sto dozvoljava divljanje sovinistickih hordi protiv svetinja hrvatskoga naroda u BiH. Taj lazni multikulturalizam kojeg nam se prodaje svih ovih godina sve manje prolazi kod nas Hrvata. Ovo je strasno sto se dogadja.
Nek\' vi imate sjajnu istoriju, 500 godina majoriziranja od osmanskih delija, pa kompletan jezik vam je sacinjen od turskih rijeci.
I vide se da su dobro zaštićeni bez HDZ-a, samo 17 provala u jednoj jedinoj kapeli za godinu dana. Aferim, multietniĆari, svaka vam čast!
Pa kako vi Bošnjaci napadate Hrvatske crkve, pa zar vi niste postali od Hrvata, i neke bosanske crkve? pa gdje su vam te bosanske crkve, nemoguće da nijedna nije ostala kao hrvatske crkve i pravoslavni manastiri, tako vas uče u istoriji staroj 20 god od 1992. god???????? Pa vi neznate koste ni šta ste , hahaha