BiH
0

Općina Tuzla osudila napad na kapelu u naselju Bukinje

FENA
Tuzla
Tuzla
Općina Tuzla najstrožije je osudila vandalski čin napada na katoličku kapelu u tuzlanskom naselju Bukinje.

U Općini smatraju da taj i svaki vandalski čin obijanja katoličkog, pravoslavnog ili muslimanskog objekta treba oštro osuditi i efikasno spriječiti.

U saopćenju se navodi da nisu iznenađeni saopćenjem predsjednika Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Soli Mije Krešića u vezi s ovim, sedamnaestim po redu obijanjem katoličke kapele u Bukinju, ali je čudno da se on kao dojučerašnji doministar sigurnosti BiH oglasio tek sada kad više ne obavlja tu dužnost iako nikoga nije obavijestio o tome šta je kao doministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH do sada uradio u vezi sa šesnaest prethodnih provala.

Iz Općine ističu da je Tuzla najmultikulturalnija sredina u Bosni i Hercegovini te da u njoj živi oko 20.000 Hrvata koji oduvijek, bez HDZ-a, ne samo da štite sebe nego i pripadnike drugih nacija u Tuzli.

"Očekujemo od Ministarstva sigurnosti BiH, Federalnog MUP-a, MUP-a TK-a, tužiteljstva i drugih organa sigurnosti da pronađu počinitelje ovog gnusnog udara na multikulturalno biće Tuzle, optuže ih i nastrožije kazne", saopćeno je iz Općine Tuzla.