BiH
17

Općina Novo Sarajevo i Sarajevoputevi potpisali ugovor vrijedan 500.000 KM

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme "Sarajevoputevi“ d.d. Sarajevo Fazlić Nataša 24. jula ove godine potpisali su Ugovor o tekućem održavanju cesta po prioritetima mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo.

Navedeni radovi obuhvataju sanaciju udarnih rupa, manje sanacije kolovoza i putnih objekata, postavljanje ivičnjaka i slivnika, popravku lokalnih oštećenja kolovoza, hitne popravke i intervencije u cilju osiguranja odvijanja prometa, mjestimične popravke kolovozne konstrukcije puta u cilju zaštite i povećanja nosivosti puta, poboljšanje sistema odvodnje puta, sanaciju potpornih i obložnih zidova, zamjenu oštećenih i postavljanje novih šahtova, te slivnih rešetki.

Vrijednost potpisanog Ugovora je 500.000 KM.

Koldžo je istakao da će se ove godine sanacija cesta vršiti na 37 lokacija na području 18 novosarajevskih mjesnih zajednica, a sve na osnovu zahtjeva i prijedloga građana novosarajevskih mjesnih zajednica.

"Općina Novo Sarajevo svake godine izdavanja značajna sredstva za održavanje i unapređenje stanja putne komunikacije lokalnih nekategorisanih cesta na području općine Novo Sarajevo, a samo za 2015. godinu u Budžetu je planirano oko 1.500.000 KM za nekoliko programa koji obuhvataju ovu oblast, poput zimskog održavanja cesta, postavljanja saobraćajne signalizacije, sanacije pješačkih staza i trotoara i slično", istakao je načelnik Koldžo.