Bolji uslovi za učenike
75

Općina Ilidža će finansirati opremanje informatičkog kabineta u Petoj osnovnoj školi

B. R.
Nermin Muzur i Elvira Hrustanović (Foto: Općina Ilidža)
Nermin Muzur i Elvira Hrustanović (Foto: Općina Ilidža)
Potpisan je sporazum kojim se Općina Ilidža obavezala da će finansirati opremanje informatičkog kabineta u Petoj osnovnoj školi koja se nalazi u naselju Sokolović Kolonija.

Iz Općine Ilidža saopćili su da su sporazum potpisali načelnik općine Nermin Muzur (NiP) i direktorica škole Elvira Hrustanović.

"Ovim želimo jasno pokazati da je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje jedno od naših osnovnih opredjeljenja. Općina Ilidža će ovim sporazumom finansijski pomoći opremanje kabineta Informatike, a sve kako bi učenicima osnovne škole u Sokolović Koloniji omogućili da što lakše, bolje i kvalitetnije izučavaju predmet koji je postao jedan od osnova funkcionisanja modernog društva", izjavio je Muzur.

Općina Ilidža je u proteklom periodu kroz, kako je navedeno, različite aktivnosti i programe pomagala osnovne i srednje škole, a, prema načelnikovim riječima, s ovakvim programima će i nastaviti.

"I u budućnosti ćemo kroz druge programe nastojati poboljšati uslove za nastavu u svim osnovnim, ali i srednjim školama na području općine Ilidža, baš kao što smo to činili i u proteklom periodu, uz iskrene nade da će učenici uz podršku njihovih nastavnika to znati iskoristiti na pravi način", istakao je.

Direktorica Hrustanović se zahvalila načelniku Muzuru i Općini Ilidža na podršci u poboljšavanju uslova za izvođenje nastavnog procesa, dok je Muzur i ovom prilikom pohvalio učenike ove škole zbog redovnog učešća u obilježavanju bitnih datuma za Ilidžu, ali i Bosnu i Hercegovinu, saopćili su iz Općine Ilidža.