Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hoce li neko napraviti novi DOM ZDRAVLJA,VRTIC,BOLNICU,FABRIKU,da se zaposli MLADI,imamo super MUZEJE koje treba renovirati...do kada cemo bacati novac na sporedne stvari
? Franziskoo Ostalo je Balija "samo" 56% - ti polalo podmaži traktor ili zakrpi čamc i čekaj naredbu Mileta ( ili Obravana ) za pokret prema gradu na Dunavu!
Kloc, general bi pravio muzej a prostora ima iu muzeju BiH. Naravno to bio praktično muzej SDA!
Glavni problem ovdje jeste, za one koji ne poznaju lokaciju gradnje, što će stanovnicima Marijin dvora oduzeti i ono malo zelenila što je preostalo da bi mogli disati i izvesti djecu u park. Ovaj prostor je uzurpiran i od strane parkinga koji se nelegalno proširio na površinu namijenjenu za igru i sportske aktivnosti djece tzv. prostor Hastahane, još kad spomenemo vlasnike koji tu izvode svoje pse da se isprazne dekontaminirajući pijesak i travu gdje nam se djeca igraju. Imamo mi već muzeja i spomen obilježja u Sarajevu u koja treba uložiti i dodati "novi dio na temu:"Opkoljeno Sarajevo". Time bi se novac usmjerio na sanaciju starih propadajućih muzeja, mi bismo sačuvali park, a dio novca bi Općina mogla uložiti u ovaj park Hastahana i pozabaviti se sa ovim parkingom od kojeg koristi nema.
Sto nenaprave prelivode osnovnu skolu na M.Zajednici SIP u Barama a zemljiste i projekat su obezbjedili prije 25 godina na ovoj M. Zajednici ima domacinstava izmedu deset i petnaest huiljada a nemaju nikakvu skolu pa djeca idu od Vogoscanskih skola do Marin dvora,Mejtasa i kuda sve ne,do sada su uglavnom ulagali sredstva u pokoju sadnicu,rukohvat poneki i sitne donacije.Muzej treba da oravi drzava a oni trebaju skolu,bar osnovnu....
Generalno ideja je super. S druge strane, kad vidim koji ''kadrovi'' trebaju implementirati projekat, dodje mi da budem drustveno koristan i na vrijeme pripremim i uglancam dvije daske da mogu zakovati vrata muzeja kada dozivi sudbinu Zemaljskog.
Pa za nekih tridesetak godina će i taj muzej pasti u zaborav, kao što je spomen park na Vracama totalno pao u zaborav, a isto je posvećen žrtvama rata u Sarajevu. Sramota. https://en.wikipedia.org/wiki/Vraca_Memorial_Park
"In 1996, the park was systematically destroyed by withdrawing VRS forces after the signing of the Dayton Agreement.[2]" Porušeno bajo moj.