Mostar
0

Održan okrugli stol na temu "Duševna bolest u obitelji"

FENA
Caritasovo obiteljsko savjetovalištu, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), održalo je u kući susreta Emaus u mostarskome naselju Potoci okrugli stol na temu "Duševne bolesti u obitelji".

Predavači na okruglom stolu bili su prof. dr. Miro Jakovljević, liječnik Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb, prof. Zdenka Pantić, profesor sociologije i psihologije, psihoterapeut i supervizor iz Savjetovališta Ejrena iz Zagreba, te prof. dr. sc. Mijo Nikić, svećenik, psiholog i profesor Filozofskog fakulteta Družbe Isusove na Hrvatskome studiju Sveučilišta u Zagrebu.

Uz pohvale Caritasova obiteljskog savjetovalištu za organizaciju ovog okruglog stola, ministar zdravstva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Luka Faletar istaknuo je kako savjetovalište ima veliki značaj za HNŽ te da ga raduje što se veliki broj ljudi različitih profesija odazvao ovoj raspravi.

Po riječima ravnatelja Caritasa dr. don Ante Komadine, u Caritasovu obiteljskom savjetovalištu u Mostaru zabilježen je porast duševno oboljelih osoba i da se organiziranjem okruglog stola na temu "Duševne bolesti u obitelji" htjela javnosti skrenuti pozornost na taj problem.

"Potrebno je otvoriti oči pred ovim problemom jer se duševno oboljenje može liječiti kao i svaka druga bolest. Nije sramota ako u obitelji imamo duševno oboljelih osoba", zaključio je don Ante Komadina.