Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
trideset osoba je dvije godine radilo na tome da invalidi dobiju prava koja su uvijek i imali?? pravo na rad i pravo na obrazovanje. to si mogao kao invalid i ranije jedina razlika će koliko vidim biti da im se sada ukidaju socijalna primanja, jer neće više biti socijalna kategorija.
\"...To znači da ta populacija neće biti više tretirana kao socijalna kategorija već će biti društveno integrirana kao sve ostale osobe, s malim prilagodbama zbog njihovog stanja...\". Kao buduce \"drustveno integrirane osobe\" imati ce \"jednaka prva\" poput ostalih gradana BH. \"Pravo\" na posao i \"pravo\" da se sami brinu o svojoj egzistenciji.... Drugim rijecima ukida se socijalna kategorija, a samim tim i socijalna primanja...
\"...Predviđeno je potpuno jednako pravo invalidnih osoba na zapošljavanje, a predstavnik Federalne vlade Dobrica Jonjić je kazao u tom kontekstu da je već formiran i da će uskoro profunkcionirati fond zapošljavanja ovih osoba. ...\" Pa dobro ko koga tu za_ebaje...!!!?? Kakve se tu konkretne promjene po novom sistemu? Posla nema dovoljno kako za one koji nisu invaliti, tako i za same invalide? Da li ce se poboljsati socijlna pomoc tim ugrozenim gradanima, kako bi se koliko toliko pomoglo im u rjesavanju problema svakodnevnice??? Da li ova vlada radi ista korisno i prosperitativni,...ili je u pitanju samo preljevanje iz supljeg u prazno???