Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zasto je umjetnik povlasten u odnosu na ekonomistu, pravnika, doktora i slicno? ako i ja sad puknem 10-tak nekih pravno ekonomskih teza, jel mogu aplicirati da primam 800 maraka iz budzeta? teza=slika=pjesma
Nisi slikao golu guzu anđela sa greškom
i skidaju se sa liste oni koji zarade puno para, a pored toga im i kanton placa doprinose. Bilo na TVSA. Valjda misle na Dinu Merlina, Harija i slične.
Slažem se sa tobom, ali koliko bi to bilo izvodivo, pitanje je. Zakon o ovim umjetnici, cini mi se datira od 2001.godine i sve do sada nikad nije bio mijenjan. Ako ovaj ministar odmah sada udje u raspakivanje i mijenjanje kompletnog zakona to ce biti jako pogubno i tesko da bi ova vlada mogla izdržati pritisak toga. Ovako postepeno mijenjanje i unošenje amandmana po meni je mnogo pametnije raditi i postepeno definirati ko moze biti na spisku, a ko ne. I ako ćeš iskreno, meni je čast da jedan Abdulah Sidran bude na ovom spisku, ali vala Deen, Merlin, Hari, Memo ne mogu biti. To je već pretjerivanje.
Sada će Vlada KS radi glupog zakona plačati velike pare umjetnicima ako budu tužili. Znači sve i plus sudski troškovi. Eto vam pravog ministra i njegove pismene sekretarice!
joj sta ih se uhljebilo za nacionalnu penziju, al Fudo (Din) je vrh vrhova..fuuj
Gospoda iz SBB-a i Naše stranke glasali protiv ovih izmjena . Nek im na čast ide . Brane nerednike i uhljebljenju gamad. Pa u kakvoj mi državi živimo i kakvu opoziciju imamo .
e cuj molim te sabina cudic brani ova govna sto se nakacise na budzetsku sisu ...ovo sam sad gledo skupstinu i nikad vise , glava me zaboli
SBB i NS glasali protiv ovog zakona...znaci oni hoce da gledaju Deen-a kao "umjetnika" i "kantautora"...razumijem one iz NS, al sto SBB ????
Ko su istaknuti zaslužni umjetnici na 'platnoj listi' Kantona ... ***/.../ko-su-istaknuti-zasluzni-umjetnici-na-platnoj-listi-ka... Prije 5 dana - Ko su istaknuti zaslužni umjetnici na 'platnoj listi' Kantona Sarajevo? ... umjetnika u nekim se evropskim uređenjima dodjeljuje zaslužnim ... nadjite ovu stranicu i čitajtee.......
http://***/novost/189462/ko-su-istaknuti-zasluzni-umjetnici-na-platnoj-listi-kantona-sarajevo eh eto ga, neka vide ljudi ko su ti umjetnici i koliko rade, a koliko ih mi plaćamo.
radiosarajevo
Ana Babić: "Tražite da umjetnici budu uključeni u vaše kulturne manifestacije, a da ih ne pitate da li žele učestvovati. Predlažem da za manifestacije unajmite mlade nezaposlene umjetnike", objasnila je. Pa ako su ovi zaposleni, zašto im Kanton uplaćuje doprinose? Pa ne pita niko ni mene što se moj novac daje nekim umjetnicima. Ovo je taj famozni SBB?
evo prijedlog, svaki mjesec neka se odrzava sajam knjige... i svakog prvog u mjesecu neka se u Domu mladih odrzava manifestavija tradicionalnih običaja našeg naroda...
baš bi volila vidjeti spisak tih 40 zaslužnih......... dodju mi ko alibaba i 40...........
Sa nestrpljenjem čekam isti.
našla spisak i tamo onaj din............. piše čovjek kantautor možda sam šta propustila ali koje je to kantautorsko djelo.............
PRIKAŽI ODGOVORE (1)