Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Citam i nemogu da vjerujem sta ovi iz ministarstava pisu!!!Pa ni oni sami u ovo ne vjeruju!!!Ko ce pametan,a otisao odavdje ponovo da se vrati,doci iz uredjenih drustava u dzunglu nepotizma,korupcije ,kriminala,siromastva ,burazerskih dogovora i jos nekih nebuloza karakteristicnih za BiH?Drugo da li BiH uopste ima novca da plati te ljude?Alo ba pa one ne rade 1000 KM na zapadau vec za par desetina hiljada eura ili dolara,i onda ova prica zvuci smijesno!!!Pa ni Srbiji a ni Hrvatskoj koja su bolje stojejece ekonomije od BiH to nije uspjelo!!!Ovo je jedna cista demagogija zamlacivanja naroda!Vlast se uplasila da nece imati nad kim da vlada,jel BiH,ostaje samo ko mora i nema gdje!!!Uglavnom starije i nepismeno stanovnistvo u oba entiteta!A ovi iz ministarstva koji pisu neka prvo vrate svoju djecu iz inostranstva da rade i zive ovdje kao primjer!!!Ko razumije shvatuce!!!
ako pod "neinformiranost" mislite da ne slusamo i ne nasjedamo na lazi vasih politicara - onda je ispravan termin
Budale pogledajte malo sliku koju gospođa Tihic-Kadric ima na facebooku pa cete vidjeti otkud ovom cijenjenom portalu fotografije..Kakve vi imate slike na faceboku..sigurno iz kuce u Bosni, a ne sa ljetovanja ili zimovanja..svaka vam cast
80% glupihi nepismenih,lopova koji ih guze,nacionalista i 20% naguzenih,postenih i normalnih koji nemaju niti volje niti snage ni moci da bilo sta urade ili promjene (taoci). I TO JE BOSNA
U pravu si 100%. O tome samo i pričam ... strane investicije, privući strani kapital, otvoriti radna mjesta, pojednostaviti procedure ... i o tome svi pričamo. ... ali, ne daju im. Moramo se mi ovdje svađati, da bi njima bilo sve potaman! Tek kada uistinu budemo multietnički i multikulturalni , kao i na zapadu ... 100-naroda u jednoj državi, niko ne gleda ko je konstitutivan ... i svima dobro.
U pravu si ... ali, vjeruj i mi konstitutivni isto tako živimo ... dobro je samo onima na vlasti i onima koji su uz njih ... Mi ostali nastojimo sačuvati i ovo malo dostojanstva što ga imamo, i pošteno živjeti. Daj Bože da doživimo da se "konstitutivnost" ukine ... i svi građani jednakopravni -- a onda, po znanju i sposobnostima, socijalnoj pravdi i dostojanstvu za svako ljudsko biće.
Pa Ruzmira zar ste jos tu, pa vi ste od jedne predratne kvalitetne mediscinske sestre iz Doboja, uz pomoc brata Sulejmana zavrsili divljak pravni fakultet i sada prodajete pamet i na racun drzave putujete svijetom. Kazete odlaze mozgovi, pa zbog takvih odlaze.
Sta BiH nudi dijaspori osim gomilu papirologije oko otvaranja firmi u BiH koja je usput mnogo skuplja nego na zapadu??Mnoge zapadne zemlje u krizi, svojoj dijaspori koja zeli otvoriti firme nude povoljne agencije koje ce srediti papirologiju i firme su oslobodjene poreza prvih 5 godina.Svakoj ozbiljnoj drzavi je u interesu da privuce investicije svoje dijaspore i oni to rade uspjesno.BiH je neophodan povratak dijaspore iz raznoraznih razloga ali STA NUDITE NAMA DIJASPORCIMA DA SE VRATIMO KUCI??NEMISLITE VALJDA DA CEMO DOC BEZ DA ISTA ORGANIZUJETE ZA NAS??
100% si upravu.lik je garant naslonjen na drzavne jasle pa partijskoj liniji i pase li pase.ja 15 godina na birou i nula ,zena profesor nula bodova.niko me nikad nije pito ni kako zivimo ni kako placamo racune. m.....u im j.....m svima redom.svim konstitutivnim i ne konstituivnim.povraca mi se vise od pozicije u kojoj se nalazi ovo malo normalnog naroda.samo bi volio da se ispalim s porodicom nikad moja noga nebi vise zakoracila u okvir granice bih
Nisi u toku ... Dvojno - usvojeno!
Ma nisu nasi ljudi iz dijaspore glupi.. Neki sto su se i vratili u svoju domovinu susreli su se sa problemima, spakovali kofere i nazad odakle su dosli :) Vrijeme povratka je davno proslo.. Dijasporo draga njih ne interesuje njih vasa pamet, vase ideje.. Njih interesuju vase pare, da i od vas izvuku sto vise mogu.. A ovima na funkciji bolje je da ulazu u fabrike, pokusaju privredu pokrenut i zadrzati ovo malo mozgova sto im je ostalo jer ako ovako nastavite necete imati kome vladati.. Covjek se uci, bori, zavrsi fakultet i onda kada vidi kako funkcionise to sa dobivanjem posla i sa svime u ovoj prokletoj drzavi najbolje mu je da spakuje kofere i nikada se ne okrene za sobom.. Sto je i vecina uradila..
Ma, ko će ti se vratiti?! ... Da ih registrujete na birou za zapošljavanje! Gluposti - šta pričaju!
stupidni komentari samo podvrdjuju moju teoriju od 80% - 20% 80% glupihi nepismenih,lopova koji ih guze,nacionalista i 20% naguzenih,postenih i normalnih koji nemaju niti volje niti snage ni moci da bilo sta urade ili promjene (taoci).
odliv mozaka
Ljubomora, ljubomora bosnjacka ljubomora. Ovaj gore zvaljo sto kaze da nece da radi za nekog iz dijaspore, ocito nema problema da prosijaci i trazi donacije, kao i da radi za korumpirane politicare i kabadahije po firmama, koje niti placaju plate niti zdravstveno ili penziono. Treba vas guziti u Bosni dok vam oci ne ispadaju , lokalni sefovi i politicari su vas doveli da nemate ni za kifle.
Sta ces sutra ako ti se djete razboli?? Nemate OSNOVNI uredjen zdravstveni sistem!!Koliko znam i ucestvujem u doniranju para za lijecenje bolesnoj djeci,ranjenim borcima... u BiH od pocetka rata HALAL! Al mislite malo i na to!!Hocetel pustiti tu bolesnu djecu da umiru??A bogami i skolstvo i sve druge donacije... dokle ??Kako vas nije stid!! Kad ste svu pamet vi domaci popili onda uredite sistem da funkcionise!!Godinama zivite od sadake gledajuci sapunice...Potrudite se malo,organizujte se i UREDITE drzavu...pokazite tu vasu sposobnost
@@DEMOKRACIJA @@DEMOKRACIJA Slazem se potipuno sa vasim komentarima i dodati DA SU LAGUMDZIJA, DODIK I COVIC medija, tuzilastvo, pravosudje, drzavne institucije i policiju STAVILI pod njihovu LICNU KONTROLU ! SDA na celu sa Tihicem ja davao guzy dodiku po dodikovim cejfom, bakir to isto radi! SDA nsu samo njih dvojica, nazalost oni su se uhljebili nad kostima u-bijenih Bosnjaka, pa izdadose Bosnjake i drzavu, da su htjeli i Tihic i Bakir bi daytonsku diktaturu vec ODAVNO ponistili u Parlamentu RBIH-e ! KATASTROFA !