Damir Arnaut
0

"Odgovornost Ganića za zločine nad Hrvatima do sada nije spominjana"

Sarajevo-x.com
Damir Arnaut (Foto: CIN)
Damir Arnaut (Foto: CIN)
Damir Arnaut, član bh. pravnog tima koji u Londonu zastupa Ejupa Ganića, izjavio je za Sarajevo-x.com kako nema informaciju o tome da su dokumenti iz Srbije stigli u London. On je istakao i to da će se uputiti nazad u Veliku Britaniju najvjerovatnije tokom iduće sedmice.

"Ja sam u stalnom kontaku sa advokatima i nemam informaciju da su bilo kakvi dokumenti iz Srbije pristigli u London. Ne znam da li su dokumenti uopće i poslani", kazao je Arnaut.

Arnauta smo pitali da prokomentariše i izjavu predsjednika Hrvatskog udruženja logoraša Mirka Zelenike koji je izjavio je da je ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić odgovoran i za zločine počinjene nad Hrvatima u dolini Neretve i Srednjoj Bosni.

"Ne znam ko je taj gospodin ali to što je rekao ja prvi put čujemo. Nikada niko ranije to nije spominjao tako da su motivi cijele priče malo upitni. Ne negiram da se zločin eventualno desio, ali sve do sada prof. Ganića niko nije spominjao", kazao je Arnaut za Sarajevo-x.com.

Inače, Ganić se još uvijek nalazi u zatvoru u Londonu. Za 9. mart zakazano je ročište o meritumu, a 11. marta sud će odlučivati o validnosti i opravdanosti zahtjeva Srbije, odnosno naloga na osnovu kojeg je Ganić uhapšen.

Ukoliko 9. marta bude odbačen zahtjev Srbije za hapšenjem Ganića, naravno bit će poništeno i ročište 11. marta,